Az nem is volt kérdés, hogy jön a Saints Row-széria következő része, az viszont már igen, hogy a THQ összeomlását, majd feldarabolását követően mennyit kell majd várnunk az új részre. Nos, a válasz az, hogy nem sokat, az új kiadó, a Deep Silver és a fejlesztő Volition ugyanis ma bejelentette: még idén, augusztus 23-án meg fog jelenni a Saints Row IV PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

A sztori ezúttal az, hogy a Third Street Saints vezetőjét az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották, ám a hatalmát nem élvezheti sokáig, ugyanis egy idegen faj megtámadja a Földet, s a banda tagjait Steelport egy virtuális változatában ejtették csapdába, ahonnan ki kell szabadulniuk és megmenteniük a teljes világot -- természetesen a nagy feladat teljesítése közben az előző részben megszokottá vált őrült szituációkhoz hasonló helyzetekbe fogunk keveredni, de ezúttal az idegen kütyük miatt nagyobb arzenállal és több lehetőséggel az oldalunkon.

Akik még emlékeznek az előző részhez tervezett Enter the Dominatrix című bővítményre, azoknak mindez nagyon ismerős lehet, hiszen gyakorlatilag ugyanez várt volna ránk ott is, így jogosan aggódhatunk amiatt, hogy a DLC-t nyújtották ki egy egész játékká. Azonban a Deep Silver szószólója biztosított minket arról, hogy erről szó sincs, csak bizonyos elemeket vettek át, s majd a teljes játék megjelenésekor kiadják az Enter the Dominatrix „rendezői változatát.”  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!