• Harmony néven saját operációs rendszert ad ki a Huawei
  • Elsőként okosórákhoz, okosképernyőkhöz, járművekben és okoshangszórókhoz lesz elérhető

A Huawei bejelentette, hogy Harmony néven saját oprendszert ad ki, mely az első megosztott architektúrájú operációs rendszer lesz, megosztott, úgynevezett „virtuális busz” technológiájával. Ez megosztott kommunikációs platformot, adatkezelést, feladatütemezést, valamint virtuális perifériákat tesz lehetővé.

„Olyan operációs rendszer fejlesztése volt a célunk, mely rugalmasan alkalmazható többféle eszközön, emellett biztosítja a felhasználóink által elvárt alacsony késleltetést és a magas szintű biztonságot. A HarmonyOS teljesen eltérő az eddig ismert operációs rendszerektől. Mikrokernel alapú, megbízható és biztonságos architektúrájú rendszer, ami problémamentes együttműködést biztosít a különböző eszközök között. Az alkalmazásokat elegendő egyszer lefejleszteni, később gond nélkül lehet más típusú eszközökön is használni” - mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója.

bemutatkozott-a-huawei-sajat-oprendszere-a-harmony.jpg

A Harmony első körben okosképernyős termékeken lesz bevezetve, méghozzá már az idei év folyamán, elsőként a kínai piacon, majd globálisan is. A későbbiek folyamán pedig okosórákban, okoshangszórókban és járművek műszerfalán is elérhető lesz.