• Már második évadját is berendelte A Gyűrűk Ura előzményszériának az Amazon
  • A Másodkorban, Númenor szigetének virágzása idején játszódik majd A Gyűrűk Ura produkció
  • Ekkor készülnek el a Hatalom Gyűrűi, ekkor erősödik meg Szauron és ekkor győzedelmeskednek fölötte az emberek és a tündék
  • Joseph Mawle (Trónok harca) és Will Poulter (Útvesztő) biztosan játszanak majd a sorozatban

Miközben az HBO már készíti az új Trónok harca spinoff-szériát, A Gyűrűk Ura is megkapja első előzménysorozatát az Amazon jóvoltából (amin egyébként nemrég debütált egy másik nívós fantasy produkció, a Carnival Row első évadja). És ugyan még be sem jelentették a teljes színészgárdát (a TH Benjen Starkját alakító Joseph Mawle és az Útvesztőből ismert Will Poulter biztosan feltűnnek majd a képernyőn), a Deadline értesülései szerint az Amazon máris bizalmat szavazott a második évadnak.

A történet a filmek előtti nagy korszakban játszódik majd, központi helyszíne pedig Númenor szigete lesz, amit a valák emeltek ki az óceánból az embereknek Szauron és egykori vezére, Morgoth elleni fellépésükért ajándékba. A virágzó sziget Szauron újbóli felemelkedése idején esett el, amikor a gonosz úr elkészítette a Hatalom Gyűrűit. Númenor bukása után a tündék és az emberek (köztük a szigetről menekülő és Gondort alapító Isildur) együtt tudták csak legyőzni Szauront.

d0-vnxov4amdrma.jpg