• Sajtóértesülések szerint pilotjának megtekintése után elkaszálták a Naomi Watts főszereplésével készülő The Long Nightot
  • Az HBO nem reagált az értesülésekre, viszont bejelentette, hogy készül egy a Targaryenek múltját feltáró sorozat
  • A Martin Tűz és vér című regényét adaptáló mű cselekménye az anyaszéria előtt 300 évvel kezdődik
  • Miguel Sapochnik lesz a showrunner, a forgatókönyvet Martin és Ryan Condal (Kolónia) jegyzi közösen
  • A 2020 májusában induló HBO Max húzósorozatának szánják a House of the Dragon című sorozatot

Miközben D. B. Weiss és David Benioff távol járnak már a Trónok harca rossz emlékű nyolcadik évadjától, túl vannak egy disney-s szakításon és a Netflixnél dolgoznak új projekjeiken, az HBO elkezdte legsikeresebb sorozatának spin-offjait fejleszteni. Az elmúlt hónapokban az anyaszéria cselekménye előtt ötezer évvel játszódó The Long Night-ról lehetett inkább hallani, amiben a tervek szerint felfedik az Erdő Gyermekei, az Elsők és az Éjkirály titkait (tehát láthatjuk előbbiek Másokkal vívott háborúját is), illetve a Starkok előtörténetét. A legfrissebb sajtóértesülések szerint azonban pilotjának megtekintése után az HBO azonnal elkaszálta a Naomi Watts főszereplésével készülő produkciót.

3051694-game-of-thrones-characters091710-850x478.jpg

Az HBO egyelőre nem szólalt meg az ügyben, azt viszont hirtelen bejelentették, hogy - a korábbi pletykáknak megfelelően - készül egy másik spin-off mű, a Targaryenek múltját feltáró sorozat. A Martin Tűz és vér című regényét adaptáló, az anyaprodukció előtt 300 évvel kezdődő széria showrunnere a Trónok harca legsikeresebb epizódjait (Battle of the Bastards; Hardhome) rendező Miguel Sapochnik lesz, a forgatókönyvet pedig Martin és Ryan Condal (Kolónia) jegyzi közösen. A főszereplőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, az viszont már biztos, hogy a 2020 májusában induló HBO Max húzósorozatának szánják a sorozatot, aminek címe a House of the Dragon, vagyis a Sárkány háza lesz.