Változások jönnek októberben az HBO GO háza táján. Számos saját gyártású sorozat és folytatás debütál majd, de más platformok, köztük a Showtime, a CW, a Starz, BBC, a Hulu és az Awesomness TV több produkciója is elérhetővé válik a streamingszolgáltató műsortárában az amerikai premierrel egyidőben. Az online tartalmak pedig mostantól Android mobilokra és tabletekre is letölthetőek. Lássunk néhány októberben érkező ígéretes szériát.

hbogo.jpg

Minisorozatok

NAGY KATALIN premier: október 3.

Nagy Katalin a modern nő megtestesítője, aki nagyhatalommá tette Oroszországot a 18. században. A négy részes minisorozat Katalin uralkodásának második felére koncentrál, elsősorban a Patyomkin katonai parancsnokkal való szenvedélyes és viharos kapcsolatára. A főszerepekben Helen Mirren, Jason Clarke, Gina McKee, Rory Kinnear és Richard Roxburgh láthatók.

ALASKA NYOMÁBAN – premier: október 19.

A John Green regényéből készült nyolc részes miniszéria hőse a tizenhat éves Miles. Az izgalomra vágyó tini alaszkai bentlakásos iskolában tanul tovább, remélve, új tapasztalatokat szerez majd az életről. Beleesik egy csinos lányba, és barátokra is szert tesz. Főszerepben: Charlie Plummer, Kristine Froseth, Denny Love, Jay Lee és Landry Bender.

RANDOM MENŐSÉGEK – premier: október 1.

Terence Nance hat részes minisorozata a rasszizmus, a gender, és szexualitás összetett kérdéseit vizsgálja rendhagyó perspektívákból. A téma rendkívül változatos, a feldolgozás pedig elgondolkodtató, vizuálisan egyedülálló és felforgató humorú. Főszerepben: Terence Nance.

A MI FIAINK  premier: augusztus 13.

A Hamasz milicistái 2014-ben meggyilkoltak három zsidó tinit, két nappal később pedig egy palesztin fiú égett testére bukkantak a Jeruzsálem melletti erdőben. Hagai Levi (Terápia; A viszony) tíz részes minisorozata az Izrael és a Hamasz közötti háború kitöréséhez vezető eseményeken alapul. A produkció különlegessége (amellett, hogy realisztikusan mutatja be a valós eseményeket, csak úgy, mint a Csernobil), hogy eredeti héber és arab nyelveken lesz látható, magyar felirattal.

Premier sorozatok

WATCHMEN – premier: október 21.

Leírás: A DC Comics és az HBO összefogásában és Damon Lindelof (Lost, A hátrahagyottak) vezetésével készült széria Alan Moore képregényén alapul. A történet egy alternatív történelemben játszódik, ahol az álarcos szuperhősök ténykedését betiltották. Főszerepben: Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Jean Smart, Tim Blake Nelson. Az első évad kilenc epizódot számlál.

MRS. FLETCHER – premier: október 28.

Az elvált anya élete megváltozik, amikor fia egyetemre megy. A magányos Eve az internetes pornó és a közösségi média segítségével elindul az önfelfedezés útján, hogy megtalálja a boldogságot és kiélhesse elnyomott szexuális fantáziáját. Főszerepben: Kathryn Hahn, Jackson White, Casey Wilson, Owen Teague, Jen Richards. Nyolc részes az első évad.

PICO DA NEBLINA – már elérhető

A nyolc részes első évaddal debütáló sorozat alkotói azzal a gondolattal játszanak el, hogy a nem is olyan távoli jövőben legalizálják Brazíliában a marihuánát. Biriba, a fiatal drogdíler Sao Paolo utcáin szerezte tapasztalatait az üzletben. Most hátat fordít a bűnözésnek és a tudását felhasználva ezentúl törvényes úton akar üzletelni. Ebbe pedig bevonja tapasztalatlan társát és befektetőjét, Vinit is. Miközben számos üzleti kihívással szembesül, a múlt árnyai kísérteni kezdik, beleértve a barátját, Salimet.

AZ ERÉNYES GEMSTONÉK – premier: augusztus 19.

A tíz részes első évaddal debütáló vígjátéksorozatban a világhírű televangelista (televíziós hittérítő) család Jézus Krisztus igéje hirdetéséből húz hasznot. Jesse Gemstone szeretné továbbvinni apja örökségét a „deviancia, a kapzsiság és a jótékonyság hagyományát”. Főszerepben: Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson, Cassidy Freeman és Adam DeVine.

Folytatások

A BŰBÁJ ŐRZŐI – 3. évad premier: október 18.

A Bűbájosok a jó boszorkányok titkos csoportja, kiknek feladata az emberiség védelme a természetfeletti teremtményekkel szemben. Kirki a 16. szülinapján rájön, hogy közéjük tartozik, míg Lailaról kiderül, hogy ő Kirki sokáig elveszettnek hitt ikertestvére.

spell-keepers-1.jpg

SPENCER – 2. évad premier: október 8.

Folytatódik a sorozat, melyet az afroamerikai NFL-csillag Spencer Paysinger élete ihletett. Az állam bajnokságának megnyerése után Spencer nehéz döntés elé kerül a második évadban: Beverly Hillsben marad, és Billy Baker edzővel dolgozik tovább, vagy visszatér a gettóba a családjához és a South Crenshaw Chargers csapatában folytatja pályafutását, ahol az apja lett az új vezetőedző. A döntés azért is nehéz, mert nem csak a futballról szól, választania kell az emberek között is, akiket szeret. Főszerepben: Daniel Ezra, Greta Onieogou, Samantha Logan és Michael Evans Behling.

LEGACIES – A SÖTÉTSÉG ÖRÖKSÉGE – 2. évad premier: október 11.

A Salvatore Tehetséggondozó Bentlakásos Iskolába a természetfeletti lények új generációja jár, hogy kibontsák és megtanulják kezelni képességeiket. A diákok között van a vámpír M.G, a vérfarkas Rafael, valamint Lizzie és Josie, a boszorkány ikrek. Az első évadban a sokáig csak képzeltnek hitt szörnyek elleni harcban feláldozta magát Hope Mikaelson. Az új évadban megtudjuk, milyen a világ nélküle, és mindazt ami ezzel jár. Eközben Hope megpróbál visszatalálni az iskolába és barátaihoz. Főszerepben: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Kaylee Bryant, Jenny Boyd és Quincy Fouse.

CASTLE ROCK – 2. évad premier: október 24.

Vadonatúj történettel tér vissza a Stephen King hátborzongató univerzumában játszódó sorozat, mely a Maine állambeli Castle Rock nevű kisvárosban játszódik. A sötét erdők között megbújó, kitalált település visszatérő helyszíne a világhírű horroríró rémmeséinek (A holtsáv, Cujo, Hasznos holmik, Tortúra és mások). A második évadban az egymással harcoló klánok közötti ellenségeskedés a tetőfokára hág, amikor feltűnik Castle Rockban Annie Wilkes, a Tortúrából ismert pszichopata nővér a pokolból. Főszerepben: Lizzy Caplan és Tim Robbins.

SZILÍCIUM-VÖLGY – 6. évad premier: Október 28.

Érkezik a népszerű vígjátéksorozat hatodik, egyben befejező évada. 2014-ben ismerkedhettünk meg Richarddal és barátaival, akik egy startup céget alapítottak az információtechnológiai szektor egyik fellegvárában, a kaliforniai Szilícium-völgyben. Ám nem elég tehetségesnek és sikeresnek lenni, a sikert is meg kell tanulni kezelni, és hát ez a fiúknak nem mindig jön össze. Ténykedésük az utolsó évadban sem nélkülözi a humort, a sorozat szatirikus képet fest az iparágról és az informatikai bizniszről. Főszerepben: Thomas Middleditch, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr és Josh Brener.

A PÁROK TITKOS ÉLETE – 2. évad premier: október 14.

Egy év kihagyás után Bruna Lombardi visszatér a szexuálterapeuta Sofia Prado szerepében. Az HBO Latin America sorozatának új évada a hatalom és felelősség közötti határvonalat vizsgálja a vállalati kapcsolatok és a politika összefüggésében. A Tantra Intézet igazgatója Luis nyomozóval és az újságíró Vincenttel összefogva próbálja kideríteni Daniel meggyilkolásának körülményeit. Később hackerek próbálnak adatokhoz jutni a bankár és üzletember Andreazza által működtetett korrupt hálózatról. Főszerepben: Bruna Lombardi, Mayana Neiva, Carlos Alberto Riccelli, Paulo Gorgulho és Alejandro Claveaux.

-go1-576.jpg

FÜLLEDT UTCÁK – 3. évad premier: szeptember 10.

A záróévadjához érkező sorozat az amerikai pornóipar felemelkedését meséli el az 1970-es, 80-as években. A pornó legalizálása után a New York-i Time Square lesz a műfaj egyik fellegvára, ahol a pénz mellett megjelenik a prostitúció, drog, AIDS és a maffia is. Főszerepben: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gary Carr, Margarita Levieva és Lawrence Gilliard Jr.

UTÓDLÁS – 2. évad premier: augusztus 12.

A második évadban Logan gyermekei tovább küzdenek azért, hogy megőrizzék befolyásukat a médiabirodalmuk fölött. A jövő azonban egyre bizonytalanabbnak tűnik számukra, ráadásul a múlt azzal fenyeget, hogy végül maga alá temeti őket. Főszerepben: Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook és Kieran Culkin.

NAGYPÁLYÁSOK – 5. évad premier: augusztus 26.

Az amerikai focista Spencer Strasmore és kollégái, riválisai, régi és új kliensei immár az ötödik évadban térnek vissza. A korábbi NFL játékos nem egyszerűen csak egy pénzügyi menedzser az ügyfelei életében, hanem segít nekik elnavigálni az élet nehézségeiben is. A főszereplő Dwayne Johnson szerint a rajongók nem fognak csalódni, az általa megformált karakter tele van ambícióval, ami megfelelő muníciót ad az új szezonra.

104-ES SZOBA – 3. évad premier: Szeptember 14.

A Jay és Mark Duplass által jegyzett antológia-sorozat egy átlagos amerikai hotel szobáját mutatja be, feltárva a karaktereket, akik megfordulnak benne. A tizenkét rész tizenkét történetet mesél el, amiben a szoba ugyanaz, de minden más változik.

AZ IFJÚ SHELDON – 3. évad premier: szeptember 27.

Az Agymenők című sorozat előzményszériája a tizenegy éves Sheldon Cooper megpróbáltatásait követi nyomon, ahogy megpróbál beilleszkedni a körülötte lévő világba, miközben a családja és a barátai próbálják kezelni egyedi szellemi képességeit.

A VISZONY – 5. évad premier: augusztus 26.

Befejező évadához érkezett a provokatív, több szempontból bemutatott sorozat, amelyben Noah megpróbál új életet kezdeni.

JOHN OLIVER-SHOW AZ ELMÚLT HÉT HÍREIRŐL - már elérhető

Már látható a népszerű angol színész-komikus, John Oliver talkshow-ja az HBO-n, amiben mindig az elmúlt hét legérdekesebb politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális stb. híreit kommentálja tabu nélkül a maga sajátos, keresetlen stílusában.