• Tíz Emmy-díjat kapott a Trónok harca záróévadja (ebből ötöt a deresi csatát megörökítő The Long Night című epizód vitt el)
  • Befejeződött az anyaszéria előtt 5000 évvel játszódó előzménysorozat forgatása
  • Sajtóértesülések szerint az HBO berendelte a Targaryenek előtörténetét feldolgozó széria pilotját is
  • Az előzménysorozatok premierjére legalább 2021-ig várnunk kell

Hiába halmozták el tíz Emmy-díjjal a Trónok harca záróévadját (ebből ötöt a deresi csatát megörökítő The Long Night című epizód kapott), az utolsó szezon minden bizonnyal sötét foltként marad meg a rajongók emlékezetében. Ennek ellenére joggal sorolta a The Guardian a XXI. század tíz legjobb sorozata közé a George R. R. Martin könyvciklusa alapján készült produkciót és nem véletlen az sem, hogy több előzményszériát is terveznek, szigorúan a szerző könyvei alapján.

Idén nyáron forgatták le az első spinoff sorozatot, ami Bloodmoon címen kerülhet majd bemutatásra. A történet az anyaszéria cselekménye előtt ötezer évvel játszódik, amikor még a Targaryenek (és sárkányaik) sem érkeztek meg Westeros-ra. Az alkotók felfedik majd az Erdő Gyermekei, az Elsők és az Éjkirály titkait (tehát láthatjuk előbbiek Másokkal vívott háborúját is), illetve a Starkok előtörténetét. A produkcióról itt olvashattok részletesen.

3051694-game-of-thrones-characterts091710-850x478.jpg

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a Targaryenek előzménytörténetét feldolgozó projektet jegelik az HBO-nál, a Deadline friss információi szerint a Martin Tűz és vér című regényéből készülő, az anyaszéria előtt 300 évvel játszódó sorozat pilotját is berendelte a csatorna. Hogy végül mindkét produkció képernyőre kerül-e, egyelőre nem lehet tudni, a premierre mindenesetre legalább 2021-ig várnunk kell.