• A sorozat ötezer évvel játszódik majd az anyaszéria cselekménye előtt
  • Bemutatja az Erdő Gyermekei és az Elsők háborúját, az Éjkirály születését és a Starkok előtörténetét
  • A Targaryenek és sárkányaik ekkoriban még nem érkeztek meg Westeros-ra
  • Lannisterek sem szerepelnek a sorozatban, Caster-hegyet ekkoriban a névadó Casterek lakják
  • Száz aprócska királyság alkotja ekkor Westeros-t, köztük a Starkoké

Az anyaszéria méltatlan fináléja ellenére több Trónok harca spinoff-produkció is készül, az előzménysorozatot pedig már el is kezdték forgatni. Azt már korábban is tudtuk, hogy a George R. R. Martin briliáns könyvciklusán alapuló történet az anyaszéria cselekménye előtt ötezer évvel játszódik, amikor még a Targaryenek (és sárkányaik) sem érkeztek meg Westeros-ra. Az alkotók felfedik majd az Erdő Gyermekei, az Elsők és az Éjkirály titkait (tehát láthatjuk előbbiek Másokkal vívott háborúját is), illetve a Starkok előtörténetét.

A pletykálkodásra mindig kész írófejedelem nemrég egy Entertainment Weekly-nek adott interjúban új információkat is megosztott a sorozattal kapcsolatban. Elárulta, hogy újfent sok szereplővel, sok szálon fut majd a cselekmény. Ha visszább megyünk időben, nemcsak hét, hanem kilenc, még korábban tizenkettő, az előzményszéria idején pedig száz aprócska királyságra bomlik Westeros. Ezeknek egyike lesz a Starkok felségterülete. Lannisterek viszont még nem szerepelnek a történetben, ugyanis Caster-hegyet ekkoriban a névadó Casterek lakják.

3051694-game-of-thrones-characterts091710-850x478.jpg

Az is kiderült, hogy – mivel a záróévad harmadik része is ezt a nevet viselte – a korábban elhintett The Long Night helyett más címet kaphat a produkció. A felmerült lehetőségek közül Martinnak a The Longest Night tetszik a legjobban, de a címválasztás egyelőre még a jövő zenéje marad.

Az viszont már egészen biztos, hogy ezúttal nem bízzák véletlenre a forgatókönyv sorsát, készítéséért a Kingsman, a Csillagpor, a Ha/ver és a szkriptjét jegyző Jane Goldman felel, a pilot rendezője pedig S. J. Clarkson (Jessica Jones) lesz. Naomi Watts játssza a főszerepet, a forgatás pedig Belfastban zajlik majd, ami eddig is az egyik központi helyszíne volt a sorozatnak. Premier jövő év végén várható.

game-of-throne-fire-and-blood.jpg