A Beyond Good & Evil sajnálatos módon nem tudott kellő teljesítményt nyújtani a pénztáraknál, ám a kritikusok és rajongók körében akkora imádat alakult ki, hogy a Ubisoft szőrösszívű üzletemberei csak rábólintottak arra, hogy készüljön egy folytatás, melynek fejlesztését ezer örömmel vállalata el a kitaláló Michel Ancel. A hivatalos bejelentését és az első trailert követően azonban nagyon sokáig szinte semmit sem hallottunk a programról, csak néha egy-két megerősítést arról, hogy „élünk, még dolgozunk.”

A legutóbbi helyzetjelentés épp a napokban érkezett, amikor is Ancel ismételten biztosított minket arról, hogy aktív fejlesztés alatt áll a játék, mely egyébként egy nagyon ambiciózus, a kezelés terén a Prince of Persiához és az Assassin's Creedhez közel álló projekt.

Természetesen továbbra sincs megjelenési dátum, ám az már régóta biztos, hogy ebben a konzolgenerációban nem fog megjelenni a folytatás, de mivel már közeledik a nagy váltás, talán nem kell hosszú éveket várnunk -- ráadásul a játék motorja már működik, amire bizonyíték az első, egyelőre kissé kezdetleges játékkép. Íme: