• Bezárt a 2K Australia
  • A 2000-ben alapított stúdiótól mindenkit elküldtek
  • A hivatalos közlemény szerint költségcsökkentés miatt kellett lehúzni a rolót
  • A srácok utolsó játéka a Borderlands: The Pre-Sequel volt.
  • Borderlands: The Pre-Sequel teszt

A 2K tegnap este jelentette be, hogy bezárt a 2K Australia stúdiója. A hivatalos közlemény szerint a bezárás a fejlesztési költségek csökkentés miatt szükséges, valamint azért, hogy a kreatív csapatok egymáshoz térben közelebb tudjanak dolgozni. A 2K megköszönte a csapat munkáját, és azt ígérték, hogy igyekeznek más helyen elhelyezni a most elbocsátott dolgozókat, már akinél ez lehetséges, a Kotaku AU azonban másképpen tudja.

A portál információi szerint minden alkalmazottat elküldenek, senkit sem helyeznek át. Egy ponton tervben volt az, hogy az egész iroda átköltözzön Melbourne-be, ám ez a vezetésnek nem tetszett, és többen is leléptek, ezzel megpecsételve a stúdió sorsát.

A 2K Australiát 2000-ben alapították Irrational Canberra néven, a 15 éves fennállásuk során pedig többek között a Freedom Force, a Tribes: Vengeance és a SWAT 4 játékokat készítették el, foglalkoztak a BioShock játékokkal, illetve nekik köszönhetjük a The Bureau: XCOM Declassifiedot és a Borderlands: The Pre-Sequelt is. Utóbbi volt az utolsó projektjük.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!