Mondhatjuk, hogy ez már benne volt a levegőben. Két hete a Machinima teljes tartalma vált egyik napról a másikra elérhetetlenné, a lépésről még a tartalomgyártókat sem értesítették előre, ami nem kis káoszt okozott. És most bumm, az Otter Media bejelentette, hogy 81 embert küldtek el, ezzel párhuzamosan bezárták a 2000-ben alapított Machinima Inc.-t.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Machinimát birtokló Otter Media anyacégét, a Time Warnert tavaly felvásárolta az AT&T, aminek több következménye is volt, így például a Time Warnert ma már WarnerMedának hívják, továbbá minden céget átszerveztek. Ennek az átszervezésnek a következménye a Machinima Inc. bezárása.

Néhány alkalmazott továbbra is a cégnél maradt, hogy segítség az átmenetet, ami valószínűleg annyit tesz, hogy a megmaradt dolgokat átviszik a Fullscreen Media, az Otter Media egy másik brancsához.

A Machinima tizenkilenc éves működése alatt, főleg miután 2006-ban elindult a Machinima.com, meghatározó multi-csatornás médiummá nőtt ki, reflektorfénybe állítva több tucat alkotót, felsorakoztatva több százezer követőt. Mindezeken túl olyan élőszereplős szériákhoz járult hozzá, mint a Halo 4: Forward Unto Dawn, a Street Fighter Assassin’s Fist és a Mortal Kombat: Legacy, illetve ott volt a Terminator Salvation: The Machinima Series is.

machinima-new-logo.jpg