BiA: Hell's Highway - Hollandiai felderítésMint azt már bizonyára sokan tudjátok, a Hell's Highway Hollandiában fog játszódni, a Market Garden hadművelet ideje alatt, és újra Matt Baker bőrébe lehet bújni. Több csapatunk is lesz, mint például a 3 fős Assault és a 2 fős rakétás osztag. Előbbinek Corrion lesz a parancsnoka, aki ismerős lehet a korábbi részekből, hozzá tartozik Frankie, egy fiatal srác és Dawson, a másik csapatban pedig Connerst és Jaspert találjuk.

Az E3-on is bemutatták azt a pályát, amit az Ubidays alatt is, nevezetesen Sont, ahol az alapvető dolgokat szemléltették, mint a fedezék kihasználása vagy épp annak elpusztítása. Ám most elhoztak több alfa állapotban lévő pályát is, konkrétan egy farmot, Eindhovent, és egy kórházat ugyanott. A holland környezetnek köszönhetően most sokkal nagyobb változatosságra lehet számítani, ugyanis ott elég sűrűn váltakoznak a kisebb és nagyobb városok, illetve egyéb helyszínek.

BiA: Hell's Highway - Hollandiai felderítésA farmról nem sokat lehet tudni, csak annyit, az egy nagyon intenzív csatának ad helyet, mert fedezékből kevés lesz, ezért egy pillanatnyi pihenésre sem lehet majd számítani. Eindhoven már 1944-ben is nagyváros volt, így kemény küzdelem várható, ahol sarokról sarokra kell megharcolni minden egyes méterért. Éjszaka érkezünk meg, mikor a németek bombázzák a várost, hogy megbosszulják a szövetséges erők behatolását az országba, illetve hogy lelassítsák a haladást. Mi is átélhetjük testközelből, milyen érzés lehetett ott lenni, mikor a Luftwaffe porig rombolta Eindhoven jó részét.

Ahogy nyomulunk majd egyre beljebb, úgy tapasztaljuk meg, mekkora pusztítást vittek véghez a németek. Közben a szabadabb pályatervezésnek köszönhetően választhatunk majd, hogy egy az egyben vesszük-e fel a harcot a fedezékbe vonult nácikkal, vagy utasítjuk a társainkat, hogy foglalják le a katonákat, amíg mi más útvonalon a hátuk mögé vagy az oldalukba kerülünk, és kiiktatjuk őket a veszélyforrások listájáról.

BiA: Hell's Highway - Hollandiai felderítésAz utolsó helyszín a kórház, és talán ez volt a legérdekesebb is egyben. A hangulata a Silent Hill valamint a Half-Life 2 játékokra emlékeztette a szerencsés újságírókat, akik már láthatták. Ezt a fények és árnyékok kihasználásával érték el és olyan elemekkel, mint például az összetört hordágyak, melyek szerteszét hevernek a romos kórházban (ez a helyszín is valós, és napjainkban is ugyanúgy néz ki, mint akkor). Ide azért kell menni, méghozzá egyedül, hogy kimentsük a fiatal srácot, Frankiet. Ez nem lesz egyszerű, hiszen németek is vannak az épületben, és zseblámpával keresnek majd minket.

A fentiekből is látható, a Gearboxnál komolyan veszik azt, hogy ez a legautentikusabb játék a II. világháborús felhozatalban. Ezt tovább támasztja alá az is, hogy Robert Sink ezredes is szerepel a Hell's Highway történetében, (az ő osztagát "Five-Oh-Sink"-nek is becézték, a 506 angol kiejtése nyomán), tőle is kapunk majd parancsokat. Neki Dale Dye kapitány adja a hangját, aki az HBO népszerű "Elit alakulat" (Band of Brothers) című sorozatában őt alakította.

A Brothers in Arms: Hell's Highway novemberben jelenik meg, ha nem csúsznak a fejlesztők. Randy Pitchford szerint minden a legjobb úton halad, de ha szükséges, akkor tovább dolgoznak rajta, nem akarnak befejezetlen játékot kiadni. Amennyiben lesz újabb információ az E3 kapcsán vagy azon kívül, azonnal jelentkezünk.