BioShock 2: jönnek az oroszok?Nightbagoly kolléga pár napja értesített minket arról, hogy megnyitott a várva-várt BioShock 2 hivatalos weblapja ahol arról olvashatunk, hogy az Atlanti-óceán partvidékén furcsa gyermekrablások ütötték fel a fejüket. Hogy ki vagy mi áll a történtek mögött mindannyian sejtettük, de csak nem rég vált világossá, hogy a folytatás új ellenségei, a Big Sisterek a felelősek mindezért. Ezek a félig gépi teremtmények gyorsabbak és rugalmasabbak, mint a lomha Big Daddyk, ezért is lehetséges, hogy csak nagyon kevesen látták a tolvajokat.

Azt, hogy mire kellenek a kislányok, még homály fedi, de az oldalon bogarászva láthatjuk, hogy valamilyen szisztéma alapján dolgoznak a nővérek, hiszen csak 5 és 7 év körüli gyerekeket rabolnak el, olyanokat, akik között látszólag semmilyen kapcsolat nincs, bár ketten névrokonságban állnak. Az oldal tanúsága szerint eddig Írországban, Angliában, Francia- és Spanyolországban, valamint az Egyesült Államokban jártak a tolvajok. A gyerekek valószínűleg Rapture-ban vannak, ahova természetesen mi is ellátogatunk a magánnyomozó Jack Abbottal, aki a játék elején a lánya elrablása körül szaglászik, ám az egyik Big Sister fejbe kólintja és Rapture-ba viszi.

Az első rész eseményeit követő hét év, mondanom sem kell, rányomta a bélyegét a helyre, ami a megszokottnál is romosabb. A régi kedvenc pályáink egy részét ellepte a víz, így ezeken csak búvárruha segítségével tudjuk átverekedni magunkat, de megéri, hiszen az eddig rejtve maradt városrészeket is bejárhatjuk, például az állatkertet, ahol mutálódott elefántokkal és kutyákkal találkozunk majd, valamint egy epikus csata lehetőségével kecsegtető óriás polippal is meggyűlik majd a bajunk.

A fennálló helyzetet tovább bonyolítja, hogy egy szovjet tengeralattjáró rábukkant a városra, és ha a ruszkik megtalálják az Adamet, az nem jelent jót senkinek, hiszen komoly előnyre tehetnek szert a hidegháború során. Az orosz katonák keményebb diók lesznek, mint Rapture franciakulccsal hadonászó lakói, így jó hasznát vesszük majd az új plasmidoknak, amikkel lelassíthatjuk az időt, vagy éppen az ellenfeleink agyában kutakodva kideríthetjük, mi az adott ajtó zárkombinációja.

Fontos még megjegyeznünk a folyatással kapcsolatban, hogy teljesen eltűntek a Big Daddyk, helyettük a már említett Big Sistereket kapjuk, akikkel még izgalmasabb lesz a küzdelem, főleg úgy, hogy ezúttal többedmagunkkal is harcba indulhatunk, ugyanis a készítők kooperatív játékmóddal is ellátják az üdvöskéjüket -- ám erről részleteket még tudunk.

Friss: Kéretik nem figyelembe venni a fentiket, ugyanis az információk hamisak, de ebben a hírben már hiteles dolgokról lehet olvasni.