A BioShock: Infinite tartalmaz egy extra nehéz, a lövöldék aranykorát idéző nehézségi szintet, az 1999 módot, ami alaposan megizzasztja azokat, akik így szeretnék teljesíteni a játékot -- ha azonban ennyi nem volna elég, a Burial at Sea DLC második része egy új módot mutat be.

A Burial at Sea az alapjátékhoz és a sorozathoz mérten is nagyobb hangsúlyt fektet a lopakodásra, s ez különösen igaz a második fejezetre, aminek tesztelése során az Irrational Games arra lett figyelmes, hogy a játékosok megpróbálkoztak egyetlen gyilkosság nélkül teljesíteni a történetet. Ebből született meg aztán az új, 1998 mód (utalás a Thief: The Dark Project játékra, ahogy az a lenti művészi munkán is látható), mely azt kéri tőlünk, hogy a vérontást hanyagolva jussunk el a stáblistáig.

„Az 1999 mód pozitív fogadtatását látva úgy gondoltuk, hogy adunk egy másik lehetőséget a Burial at Sea végigjátszására, egy olyat, amiben a játékosok a lopakodási ügyességüket bizonyíthatják.” -- írta Ken Levine a hivatalos bejelentésben.

A BioShock: Infinite Burial at Sea DLC-jének második és egyben zárófejezete márciusban jelenik meg, s az igazán szomorú dolog pedig az, hogy ez lesz az Irrational Games hattyúdala, Ken Levine ugyanis 15 fő kivételével mindenkit elküld, s egy kisebb csapatot alapít, hogy új játékokon dolgozzon.

bioshock-infinite-burial-at-sea-1998-mode.jpg