Azzal nem lövök le semmilyen poént, ha elmondom a játék egyik legelső jelenetét. Ebben éppen betettük a lábunkat a repülő városba, majd rövid séta után egy paphoz érkezünk, s itt a játék nem enged tovább, ameddig meg nem keresztelkedünk. Ennek a teljes történetre nézve fontos szerepe van, illetve szimbolikus jelleggel is bír, de ebbe most nem menjünk bele, mindenki tapasztalja meg magának. A hír szempontjából ezzel kapcsolatban csak az a lényeg, hogy egy mélyen vallásos játékosnak ez egyáltalán nem tetszett.

Miután Breen Malmberg megvásárolta a játékot, meglepődve látta, hogy alig negyedóra játék után egy olyan eseménnyel találkozik, ami komolyan ütközik a vallási nézeteivel. Elmondása szerint ilyet kérni egy vallásos személytől a szentségtörés egyik legerősebb formájának minősül, s így egyszerűen nem tudta folytatni a játékot, kimaradva a tartalom nagy részéből. Hozzátette: ez olyan, mintha „egy muzulmán vallásútól azt kérné a játék, hogy gombnyomásra köpje arcon Allahot, ha tovább akar játszani.”

A Valve-nak írt levelében erre hivatkozva kért teljes pénzvisszafizetést, s kitért arra is, hogy a vásárlás előtt semmilyen módja nem volt arra, hogy értesüljön a játék ezen részéről, illetve arra sincs lehetősége, hogy ezt a pályát átugorja, s élvezze tovább a játékot. A Valve ezen érvek hatására vissza is adta Malmberg pénzét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!