• Új játékfejlesztő stúdiót alapított a Wizards of the Coast
  • Az Archetype Entertainment veteránokból áll a BioWare-től és más AAA-stúdióktól
  • Céljuk az, hogy elkészítsék minden idők legnagyszerűbb RPG-jét

A Wizards of the Coast elsősorban a Magic: The Gathering kiadójaként vált ismertté (de hozzájuk tartozik a Dungeons & Dragons és a Pokémon TCG is), a fizikai kártyajátékok, szerepjátékok és társasjátékok mellett azonban egyre inkább kacsingatnak a videojátékok felé. Ezt bizonyítandó, most bejelentették, hogy új részleget hoztak létre Archetype Entertainment néven: az austini székhelyű stúdió valójában már 2019 óta üzemel, méghozzá veterán fejlesztőkkel a BioWare-től és más AAA-kategóriás csapatoktól.

bioware-veteranokkal-kesziti-minden-idok-legambiciozusabb-sci-fi-rpg-jet-a-magic-the-gathering-kiadoja.jpg

Már azt is tudni, hogy min dolgozik a fejlesztőgárda: egy multiplatform (és így vélhetően a nextgen konzolokat, illetve PC-t becélzó), teljesen új univerzumban játszódó sci-fi szerepjátékon. Az ambíciókkal pedig láthatóan nincs gond, a céljuk ugyanis az, hogy megalkossák "minden idők legnagyszerűbb sztorivezérelt RPG-jét".

archetype-entertainment-project-concept-art-1.jpg

A projekt még korai stádiumban van, egyelőre még a munkanév sem ismert, úgyhogy a megjelenés is évek múltán esedékes csak, elvégre egy frissen létrehozott stúdióról beszélünk. Addig - vagy legalábbis az első konkrétumokig - be kell érnünk az első látványtervekkel.

archetype-entertainment-project-concept-art-2.jpg