Bishop személyesen az új AvP-játékbanA Rebellion által hegesztett új Alien versus Predator játékba ráadásul egy olyan karaktert sikerült becsempészni, aki az Alien-filmek egyik központi szereplője volt. Bizonyára mindenki emlékszik Bishopra, az androidra, akinek Ripleyvel való kapcsolata a második rész egy drámai kulcseleme volt (a kettészakadt figurát persze elég nehéz lenne elfelejteni...). A harmadik részben igazi emberként (bár ez a mai napig vita tárgya), a korábbi verzió tervezőjeként tűnt fel a zárójelenetben (Michael Bishop, illetve Bishop II néven), míg az első AvP filmben már ő Charles Bishop Weyland, a Weyland Industries milliárdos elnöke.

A friss játékban Karl Bishop Weyland néven bukkan fel, aki az utóbb említett, csúnya halált halt pénzember leszármazottja (és nyilván megint valami hírnévre vágyó, azért bármit és bárkit feláldozó figura lesz, a családi hagyományokat folytatva...). A SEGA örömmel jelentette be, hogy sikerült leszerződtetnie a figura megformálásához Lance Henriksent, akivel összenőtt ez a karakter, nélküle nem is lenne igazi a dolog. A 70. évében járó amerikai színész, aki külsejét és hangját is „kölcsönadta” a játékhoz, így nyilatkozott: „Ez az első alkalom, hogy teljes valómban megjelenek egy játékban, a hangommal és kinézetemmel, és a rebellionos srácok remek munkát végeztek. Sokat várok ettől a játéktól!”

Henriksen egyébként rutinos szinkronszínész, e havi teljes játékunkban, a Mass Effectben ő keltette éltre Hackett admirálist, de szerepelt a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athenában (Dacher), a Call of Duty: Modern Warfare 2-ben (Shepherd tábornok), és hallhatjuk majd az új Star Wars MMORPG-ben, a The Old Republicban is. Érdekességképp hozzáteszem, hogy Bill Paxton mellett ő a másik olyan színész, akit az univerzum három híres gyilkosa is kicsinált: az alien, a predator és a terminator...