Az ausztrálok ugyanis visszadobták az új Aliens vs. Predator játékot, mondván, hogy az túl véres, és sehogy sem fér bele az ottani korhatárrendszerbe. A program fejlesztése mögött álló Rebellion kifejezetten csalódott, vezetője pedig, a sokszor erősen odamondogató Jason Kingsley kemény szavakkal adott hangot nemtetszésének.

"Megértjük az ország törvényeit, de az ottani hatóságok nem értették meg, hogy a játékunkat kifejezetten a felnőtt közönség számára készítettük. Arról viszont, hogy vágott vagy butított változatot adjunk ki, szó sem lehet. Nem vagyunk hajlandóak olyan területek kedvéért kompromisszumokra, melyek nem tartják képesnek saját felnőtt lakosságukat arra, hogy eldöntsék, mivel is szeretnének szórakozni."

A kemény szavak mögött még erősebb tartalom is rejlik. Ausztrália magát teszi nevetség tárgyává a döntés miatt, és ráadásul anyagilag is rosszul járnak, lévén a játékipar manapság már jövedelmezőbb a filmiparnál is. Az Aliens vs. Predator februárban jelenik meg minden más helyen -- szerencsére nálunk is.