• A Black Adam a vegyes kritikák ellenére 320 millió dollárt keresett 2 és fél hét alatt
  • 200 milliós bevétel fölött jár a Mosolyogj című pszichohorror is
  • A Halloween véget ér viszonylag sikeres, az Amszterdam viszont nagyon gyengén teljesít

Noha a Black Adam nem kapott igazán méltató kritikákat, a közönség láthatóan elégedetten fogadta a DC legújabb mozifilmjét. A Dwayne Johnson és Pierce Brosnan főszereplésével készült opusz az IMDB-n jónak nevezhető 7,1-es, a Rotten Tomatoes oldalán 89%-os közönségértékeléssel szerepel, míg a jegypénztáraknál közel 320 millió dollárt gyűjtött két és fél hét alatt. Érdemes feljegyezni, hogy a 195-200 milliós készítési költségek – általánosan elvárt – dupláját egyelőre nem sikerült megkeresnie a produkciónak, igaz, még hetekig gyarapíthatja bevételeit.

  • A címszereplő ókori egyiptomi szolgaként kapott természetfeletti képességeket Shazamtól, amikor azonban hatalmával visszaélt, hosszú álomba ringatta őt a nagyhatalmú mágus. A film elején ötezer éves fogságból szabadul Black Adam, és láthatóan a modern korban sem átallja használni kivételes erejét. A Justice Society of America élén a Nabu isten mentorálta Fate ered a nyomába.

Nem várt, kiugró siker a Mosolyogj című pszichohorror, ami nemzetközileg 200 millió dolláros haszon fölött jár.

  • Egy empatikus pszichiáternő kliensei rendre bárgyú mosolyt öltenek és rémes dolgokat művelnek magukkal. Ráadásul aki látja az öngyilkosságokat, egy héten belül maga is elhalálozik. Doktor Cottert rémképzetek gyötrik, de nem várhatja tétlenül a hét elteltét. Egyetlen segítő társa marad, míg családja és újonnan fogadott terapeutája egyaránt hidegrázós mosolyt öltenek.

A parádés színészgárdával felálló Amszterdam vetítéseire csalódást keltő módon mindössze 27 millió értékben váltottak jegyet.

  • Évtizedes barátságot ápoló különc trió Amerika legsötétebb bűntényébe keveredik. Miután Christian Bale félszemű orvosa, az öntudatos Margot Robbie és a John David Washington megformálta fekete ügyvéd gyilkosság szemtanúi lesznek, a „rosszfiúkkal” és a rendfenntartó erőkkel egyaránt meggyűlik a bajuk. Csak együtt tisztázhatják nevüket.

A Halloween véget ér azonban – ismét csak az elmarasztaló kritikák ellenére – viszonylag sikeresnek nevezhető, 20-30 milliós büdzséje mellé majdnem 103 milliót fialt eddig a mozikban.

  • Gyilkos Halloween véres estéje óta már négy év telt el békében, nyugalomban. Laurie ezalatt megírta memoárját, idejét pedig unokájával, Allysonnal tölti. Amikor azonban megvádolnak egy férfi bébiszittert a gondjaira bízott fiú meggyilkolásával, újra felüti a fejét az erőszak és a rémület, a hősnő pedig rájön, hogy nem zárkózhat el az események sűrűjétől, és le kell számolnia a Michael Myers-szel.