A 2000-től 2014-ig öt részt megélt Blacksad képregény-sorozat sajátos, noiros hangulatán túl azért is emlékezetes, mert szereplői nem emberek, hanem antropomorfizált állatok. A főhőse a címszereplő John Blacksad, egy macska és magánnyomozó, aki az ’50-es évekbeli New Yorkban praktizál.

A készítők most egy videosorozatot indítottak, amiben igyekeznek mindent elmesélni a Blacksad: Under the Skinről. Így például megtudhattuk, hogy a karakterek megalkotásakor folyamatosan konzultáltak a képregények alkotópárosával, Juanjo Guarnidóval és Juan Diaz Canalesszel. Valamint az is kiviláglik a fenti videóból, hogy ez a játék tényleg nemzetközi projekt, hiszen a főhőse amerikai, a képregények alkotói és a játékot fejlesztő Pendulo Studios spanyol, a képregényt kiadó Dargaud és a játékot kiadó Microids pedig francia.

Emellett a Pendulo azt is bejelentette, hogy a Blacksad: Under the Skin nem szeptember 26-án fog megjelenni, ahogy korábban beharangozták, hanem jó pár héttel később, november 5-én. Az extra időt a fejlesztők a játék csiszolására szeretnék felhasználni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!