• A Blizzard részletezte a StarCraft 2: Legacy of the Voidot
  • Lezárul a történet
  • Két új, kooperatív módra kihegyezett játékmód mutatkozik be
  • Bővül az online meccsek során használható egységek száma
  • Már lehet jelentkezni bétatesztelőnek
  • Megjelenési dátum még nincs

Ha van valami, amiért nagyon vártuk a BlizzCon 2014-et, a mindenképpen az volt, hogy a Blizzard végre hivatalosan is leleplezze a StarCraft 2-saga harmadik és egyben utolsó darabját -- na jó, a leleplezés talán nem a legjobb szó, hiszen évek óta tudjuk, hogy jön a játék, de értitek, miről beszélek.

Szóval, a BlizzCon 2014 nyitányának másik nagy eseménye, az Overwatch leleplezése mellett, a Legacy of the Void részletesebb bemutatása volt. Mike Morhaime ezt az eddigi legjobb StarCraft-élménynek nevezte, ami lezárja a masszív kampányt, miközben új játékmódokat mutat be és friss egységekkel bővíti a felhozatalt.

Az új játékmódok közül az egyik az Archon nevet kapta, s ebben egy kétfős csapat osztozik egy bázison és annak erőforrásain, míg a pálya másik felében egy szintén kétfős alakulat teszi ugyanezt, majd a felek összecsapnak.

A másik játékmód szintén a kooperatív élményre hajt. Ez az Allied Commanders mód, amiben az univerzum híresebb parancsnokait megtestesítve kell győzelemre vezetnünk csapatainkat bizonyos feladatokat megoldva, ráadásul a szereplőket fejleszthetjük, erősebbé és ügyesebbé téve őket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lesznek továbbá napi bajnokságok is, amikre bárki benevezhet, függetlenül attól, hogy milyen ügyes. Ezek a nap egy bizonyos szakaszában lesznek megtartva, s ha sikerül kijutni a selejtezőkből, a legnagyobbakkal is szembenézhetünk.

Ami az új multiplayer egységeket illeti, a Blizzard több mindent is bejelentett. A zerg oldalon például visszatér a Lurker, a őrotoss megkapja a Disruptort, aminek hatására a gyalogos egységek elveszítik a talajt a lábuk alól, a terran pedig a Tactical Jump képességgel bővült, aminek hála a battlecruiserek a pálya bármelyik részére teleportálhatnak.

A hivatalos oldalon további részleteket találtok az új játékmódokkal, a karakterekkel és az egységekkel kapcsolatban, illetve fel is iratkozhattok a bétatesztre. Ennek dátuma még nem ismert, valamint azt sem tudni, hogy maga a játék mikor érkezik.