A BlizzCon 2014-ről származó összes hír, bejelentés, megjelenés, új információ egy helyen a PC Guru Online-on.

Már a megnyitóünnepség (fent) után bejelentésre került viszont az Overwatch című multiplayer FPS, ami a rajzfilmes grafika és a kasztrendszer ellenére sem nevezhető TF2 lopásnak. A játék intenzív, változatos akciót kínál azoknak, akik eddig idegenkedtek a Blizzard főleg fantasyre épülő játékaitól (ezek közül csak a StarCraft kivétel, de az meg ugye stratégia), és szeretnének valami újat is látni a csapattól. A program egyébként valószínűleg a lelőtt Titan öröksége, melyben szintén nagy hangsúlyt fektettek volna a lövöldözésre.

Az Overwatch, bár ellopta a show-t, nem minden rajongónak volt elég --  még szerencse, hogy a Blizzard az új SC2-kiegészítőt is leleplezte végre. A StarCraft II: Legacy of the Void új játékmódokkal, egységekkel, pályákkal, és egy kikerekedő sztorival kecsegtet, és bár még nem tudjuk, mikor jelenik meg, a bétatesztre már most jelentkezhetnek a vállalkozó szellemű játékosok. A program egyébként a protoss fajra fókuszál, és arról szól, hogyan szerzi vissza a StarCraft-univerzum legfejlettebb népe a zergek által elorzott anyabolygóját.

Természetesen a MOBA-rajongók sem maradtak hoppon a BlizzConon: a Heroes of the Storm januárban már zárt bétafázisba lép, ami azt jelenti, hogy jövőre szinte biztosan elkészül, új karakterként pedig feltűnnek benne a Lost Vikings szereplő is, akik elsősorban az élemedettebb korú gamereket örvendeztethetik meg.

Ami pedig az ingyenes Hearthstone-t illeti: jön az új kiegészítő! A Hearthstone: Goblins vs Gnomes Mike Morhaime szerint az egész játékmenetet a feje tetejére fogja álljtani, és egy rakás vicces, de erős új kártyát hoz be a paklik közé, amikkel még durvábban megszívathatjuk a velünk szembe kerülő online játékosokat -- decembertől akár már Androidon is!

Végül, de nem utolsó sorban, a World of Warcraft játékosai is kaptak egy kis meglepetést. Bár a nemsokára megjelenő Warlords of Draenor kiegészítővel már nem lett volna érdemes foglalkozni, és sajnos a Warcraft-film sem kapott előzetest, maga a játék egy egy óra hosszú dokumentumfilmmel lett gazdagabb, amiben a készítők mesélik el minden idők legnépszerűbb online szerepjátékának történetét.

A BlizzCon 2014-ről bővebben olvashattok a kapcsolódó anyagok között linkelt hírek között, új részleteket tudva meg a fent csak vázlatosan bemutatott alkotásokról és újdonságokról. A végére pedig feltesszük a legnagyobb kérdést:

Nektek tetszik az Overwatch ötlete?

Véget ért a BlizzCon 2014, a Blizzard saját, kétnapos rendezvénye, amin a főszerepet a népszerű óráscég játékai, az azok köré szervezett versenyek, valamint a belőlük épített gigafrahcise-ok, és természetesen a rajongók játsszák. A november 7-én és 8-án lezajlozz, 2014-es BlizzCon show a maga módján régóta egyedinek számít, hisz 17 éve fordult elő utoljára, hogy a Blizzard új szellemi tulajdonnal jelentkezzen a piacon.