Aki ismeri a Diablo-lore-t, jól tudja, hogy kevés népnek van annyira „joga” gyűlölni a démonokat, mint a barbároknak, akik egész hazájukat feláldozták az emberiségért. A Worldstone védelmében folytatott elkeseredett harc során nemcsak az Arreat-hegység robbant szilánkokra, de Bul-Khatos gyermekeinek otthona is megsemmisült, az északi sztyeppék helyén ma a senkiföldje, a Dreadlands sivár, mérgező miazmával telített pusztasága terül el. Nos, a közelgő 2.1.2 update megnyitja előttünk ezt a baljós területet!

Sescheron romjai, goblinok és riftek

A PC Gamer beszámolója szerint a Ruins of Sescheron nevű, fagyos terület (azaz az egykori főváros romjai és annak környéke) égbe nyúló oszlopokkal, a néhai ősök hatalmas, porladó szobraival várja az odatévedőket – és az egykori harc maradványaival: rengeteg csapdával. Lengő pengék, tüskés kelepcék lesnek az óvatlan szörnyekre, ám minderre szükség is lesz, hiszen igencsak rusnya ellenfelek lesnek áldozatukra, a patkánykirály például albínó rágcsálók seregét szórja a nyakunkba. A dögök sorában egy új mechanizmus is bemutatkozik: a rajzás. Az újfajta, jeges kukacok például kipukkanásukkor megfagyaszthatnak, a gyors naja bogarak tűzlabdákkal lephetnek meg, a „glowing death” pedig, amely egy lángoló gubó, ezernyi tüzes rovart zúdít rád. És lesznek jetik is, bár nem biztos, hogy ebben a patchben, de biztosan érkeznek valamikor. 

Akik viszont tutira itt lesznek, az újfajta goblinok. Bizony, most már nemcsak a hagyományos kincses fickóval vagy a póniföldre utat nyitó szivárványossal futhatunk össze, hanem három újfajta kollégájukkal is. A kristályszerű Gem Horder, nevéből adódóan, halálakor igazi ékkőesővel ajándékoz meg minket, a zöld Odious Collector terveket és crafting-alapanyagokat szór szét, a vörös Blood Thief pedig blood shardot – rengeteg blood shardot!

A riftek és greater riftek is kapnak némi tuningot. Természetesen bekerül az új zóna is a rotációba, de a régiek is átdolgozásra kerülnek, így a Dahlgur Oasis, a Spider Caves és a Leoric's Manor is darabokra lesz szedve és úgy összerakva, hogy változatosabb pályákat kapjunk, lehetőleg minél kevesebb zsákutcával,hiszen főleg a greater riftnél idegesítő, amikor lecammogsz egy hosszú ösvényen, hogy kiderüljön, onnan nincs tovább, és az értékes perceket visszafelé rohanással kell eltöltened. A pilonok is kapnak némi buffot: a speed pylon hatása alatt a waller dögök falán is áthatolhatunk, az utunkba kerülő ellenfelek pedig elrepülnek, a shield visszaküldi a sebzést a támadóra, lejártakor pedig felrobban. És sűrűbb mobok is lesznek, hogy minél gyorsabban előcsalhassuk a főbosst. Ezen kívül persze új legendary cuccok és gemek is jönnek – no meg a Season 2.

Diablo 3 2.1.2 update -- Ruins of Sescheron

A Season 2 újdonságai

Miután az első szezon hamarosan lezárul, ideje volt, hogy a Blizz szakijai beszéljenek a második évadról, bár azért olyan sok mindent nem tudtunk meg. Természetesen jönnek az új, szezon-specifikus legendaryk – ezek sorában érdekesség, hogy korábbi legendás cuccok is felbukkannak köztük, melyek legendás előtagot kapnak, így sokkal durvábbak lesznek. Az öcsivadászokra is vár pár új kihívás a Conquest szekcióban – az It's a Marathon és a Sprinter marad, így tovább lehet edzeni rájuk és finomítani a győztes stratégiákat (az utóbbinál ugye egy óra alatt kell mind az öt fejezetet lenyomni), viszont a Race to the Top és a Living Dangerously elbúcsúzik, ezek nem váltották be a reményeket. És persze lesznek újak is: az Avaritiában 50 milliót kell összekaparnunk Greed birodalmában hardcore módban még a belső szentély előtt, a Worlds Apartban a megadott főbossokat kell max szinten és T6-on lenyomni a játék indítása utáni húsz percben szintén hardcore-ban, míg a Language bizonyos lore-könyvek begyűjtését célozza; ezekről sokat nem tudunk, de nyilván az új területre vonatkoznak, és biztos megint valami aljas-ritka, többszöri nekifutásra felszedhető random cuccokról van szó. Lesznek persze friss jutalmak is, jönnek például az első évadban bemutatkozott 70-es transmog vállvért és sisak társai, egy csizma és egy nadrág, és kapunk egy teljes banner-szetet is, amelyet 100 öcsipontonként rakhatunk össze.

Nos, „röviden” ennyit a Diablo 3 közelgő változásairól (bővebben majd a PC Guru következő, decemberi számában) – további izgalmas hónapok várnak tehát ránk Sanctuary véráztatta földjén.

Diablo 3 Season 2