• Bolívia nehezményezi, hogy az országot rossz színben tünteti fel a Ghost Recon: Wildlands
  • Hivatalos panaszt tettek a Francia nagykövetségen
  • A dél-amerikai ország jogi lépéseket fontolgat

Valljuk be, várható volt, hogy a Ghost Recon: Wildlands tartalma nem fog tetszeni Bolíviának, hiszen a játékban az országot úgy mutatják be, hogy azt gyakorlatilag egy drogkartell uralja, egy velejéig korrupt kormányzat hallgatólagos és nem-annyira-titkos katonai támogatásával. Az igazat megvallva a fantázia (leszámítva az anarchiába fulladt országot, a szadista kartellt és korrupt kormányt) nem áll annyira távol a valóságtól. Az ugyanis köztudott, hogy a dél-amerikai ország a világ harmadik legnagyobb kokacserje termesztője, Kolumbia és Peru után.

Carlos Romero, Bolívia belügyminisztere jelentette be, hogy országa hivatalos panaszlevélben fordult a francia nagykövetséghez, melyben arra kérik a francia kormányt, hogy lépjen közbe, hozzátéve, hogy jogi lépéseket helyeztek kilátásba. Hogy mik ezek és milyen következményekkel járhatnak, csak találgatni tudunk, de nem valószínű, hogy bármi foganatjuk lehet, mint ahogy arra sincs sok esély hogy Franciaország bármit tehet az ügyben.

A Ubisoft kiadott közleménye szerint a játék csupán fikció, és Bolíviát csupán „lenyűgöző tájai és gazdag kultúrája” végett választották helyszínül, az amúgy hitelesnek mondott történettel, na és persze a dokumentumfilmmel nem hozakodnak elő. A francia nagykövetség egyelőre nem adott ki nyilatkozatot az ügy kapcsán.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!