Az Eidos Montreal és a Square Enix ma fogja hivatalosan is bejelenteni a következő Deus Ex-játékot. Igen, tudom, április elseje van, s egy épeszű cég semmi komoly projektet nem mutatna be ezen a napon, de maga a beharangozás teljességgel jellegtelen volt, így akár még tényleg lehet valami a Deus Ex: Human Defiance-ből.

A névvel már nem először találkozunk: a kiadó február végén foglalta le a címet, s ekkor joggal gondoltuk azt, hogy jön a Human Revolution folytatása, ám kicsivel később, március elején már azt a hírt kaptuk, hogy a készülő filmet hívják Human Defiance-nek. Most ismét ott tartunk, hogy egy játékról van szó, de tekintve a körülményeket, ne igyunk előre a medve bőrére.

A legjobb esetben valóban egy új, teljes értékű játékot fog bemutatni a Square, csak éppen furcsa napot választottak erre, ám azt inkább tartom valószínűnek, hogy egy retró stílusú, kisebb szösszenet fog megjelenni -- felülnézet, 8-bites grafika, midi-zene, mindez pedig Deus Ex köntösbe öltöztetve, ahogy azt kell. 

Bolondok napja: jön a Human Defiance