Hosszú idő után a Codemastersnek köszönhetően a Forma 1 szerelmesei tavaly PC-re is kaptak egy, a sportágat hitelesen megörökítő játékot. Ennek kedvező fogadtatására alapozva a cég úgy döntött, hogy létrehoz egy új, online divíziót, amelynek feladata egy böngésző alapú F1-es játék összekalapálása lesz.

A még név nélküli játékot a tervek szerint bárki élvezheti majd az innovatív kezelési modellnek hála, ám ez nem jelenti azt, hogy a versenyrajongók ne találnák meg a számításukat, hiszen a Codemasterstől megszokott profizmus és komoly játékmenet itt is jelen lesz, ahogy a hivatalos pályák és csapatok is.

Megjelenési dátumról egyelőre még nem esett szó, főleg, hogy a friss Codemasters Online divízió jelenleg számos területre keresi a munkatársakat. A cég alelnöke, David Solari hozzátette: az F1 hihetetlenül népszerű, ráadásul olyan országokban, mint India, Brazília, Korea és Kína, amelyekben az online játék terén jelentős vagy egyre erősödő potenciál van, ők pedig pont erre, illetve saját, sikeres Formula 1 brandjükre építenek.