• A tudomány szolgálatába áll a Borderlands 3
  • A Borderlands Science minijátékkal te is segítheted a kutatást

Volt már rá példa, hogy a videojátékokat vagy éppen a konzolok számítási kapacitását kutatási célokra használták fel, most pedig újabb hasonló kezdeményezésről tudunk beszálmolni, a Gearbox Software, a McGill University, a Massively Multiplayer Online Science (MMOS) és a The Microsetta Initiative at UC San Diego School of Medicine együttműkédésével ugyanis megszületett a Borderlands Science.

„A Borderlands Science egy remek lehetőség, hogy a Borderlands 3 hatalmas népszerűségét a társadalom segítésére fordítsuk. A Borderlands Science a szórakoztatás és egészség közti kapcsolat új előőrse, egy innovatív játék a játékban pontszámokkal, fejlődéssel és jutalmakkal, ahol játékidőd kézzel fogható adatokat generál, ami kutatások fejlesztésére, betegségek gyógyítására és szélesebb orvosi célokhoz való hozzájárulásra lesz használva” - mondta a Gearbox feje, Randy Pitchford.

A kezdeményezés népszerűsítésére egy ismert arcot is felkértek az Agymenők sztárja, Mayim Bialik személyében, aki a színészkedés mellett maga is tudós.

A Borderlands Science a bélmikróbák felépítését és működését kutatja, melyek az emberi szervezet jelentős részét teszik ki. A pontos adatok kódolása és rendszerezése sajnos nagyon komoly feladat, ami óriási számítási kapacitást igényel, a hibák kijavításában pedig a Borderlands-játékosok segíthetnek egy egyszerű logikai minijátékon keresztül.

Ha te is szeretnél segíteni, akkor látogass el a Sanctuary 3 gyengélkedőjére, itt érhető el a kapcsolódó minijáték.

Támogasd te is a PC Gurut!