• A Borderlands 3 a sztori befejeztével sem ér véget
  • Lesz New Game + és három új nehézségi fokozat
  • Ingyenes frissítések és fizetőd DLC is érkezik az idén

A Borderlands 3 megjelenéséig nincs már hátra két hét, és az eddigiek alapján bizony tartalmas játékra számíthatunk – mondjuk az, hogy mennyire lesz repetitív, már más kérdés. De nem Borderlands a Borderlands, ha nem adnak ki hozzá több gigányi DLC-t, és ez a harmadik felvonásban sem lesz másképpen, és akkor még ott vannak a beépített játékmódok is.

A játék befejeztével elérhetjük a Guardian Ranket (ez a korábbi részek Badass rangjának felel meg), vagyis a tapasztalati pontokkal a Guardian csíkot kezded tölteni, ami az összes Vault Hunterre kihat. Ezek a feltöltött csíkok nyitják meg a Guardioan tokeneket három különböző skillfán.

A Borderlands 3 is bír New Game + móddal, ez a True Vault Hunter játékmód, ami erősebb ellenfeleket és jobb lootot jelent. A Mayhem mód szintén a sztori teljesítése után aktiválódik, méghozzá a Sanctuary III-on. Ez három új nehézségi fokozatot jelent, ezek egyike az ellenfeleket nehezen kinyírhatóvá teszi, viszont te magad több jutalomba részesülsz. Emellett véletlenszerű módosításokat is kapsz a meglátogatott bolygókhoz. Például a You’re a Wizard a mezei lőszerek erejét csökkenti, míg az elementális csapásokat növeli.

És akkor lássuk, mivel bővül a Borderlands 3 a megjelenés után. Ősszel érkezik a Bloody Harvest. Ez egy ingyenes frissítés, ijesztő aktivitásokkal és egyedi event jutalmakkal. Ezt követi a Maliwan Takedown, ami szintén ingyenes lesz. Ezzel kapunk egy új térképet, valamint új ellenfeleket és boss-t, de a jutalmakra sem lehet majd panaszunk. Végül befut az első DLC is, ami egyben a Season Pass része és a kampányt fogja kibővíteni, de, hogy milyen módon, azt a fejlesztők csak később árulják el.

Továbbá ősszel megjelenik HTC Vive-ra és Oculus Riftre is a Borderlands 2 VR, méghozzá az összes DLC-vel egybecsomagolva.

borderlands-3-content-roadmap.jpg