A Rocksteady számára lezárult a Batman-korszak az Arkham Knight-tal, ők most már valami újjal akarnak foglalkozni. Azonban a Warner nem szeretné feladni a fejőstehenét, így szinte biztos, hogy a Batman: The Telltale Series és az Arkham VR után is fogunk még találkozni a köpenyes igazságosztóval.

A nyári és a mostani pletykák szerint már dolgoznak is a játékon, méghozzá az a Warner Brothers Games Montreal, aminek az Arkham Asylum előzményét elmesélő Arkham Originst is köszönhettük. A hírt a WBGM egy toborzóvideója melegítette fel, amelynek hátterében ott virított Batman az egyik szorgos fejlesztő monitorán. A DualShock 4 azt is tudni véli, hogy az nem az Arkham Origins egy buildje (bár nekem azért a havasi táj gyanús). A pletyka igazságtartalmát megerősíteni látszik, hogy a Warner piszok gyorsan eltűntette a videót, de az alanti kép azért fennmaradt belőle.

new-batman-screenshot.jpg

A pletykához tartozik még, hogy a sztori tíz évvel a jövőben venné fel a fonalat, amikor Bruce Wayne már szakállas és bottal jár, lélekben pedig megtört (ez emlékeztet a Sötét Lovag: Felemelkedés elejére), és immár nem ő a Denevérember, hanem a fia, Damian Wayne, az öreg Bruce pedig a mester szerepét tölti be. A pletyikben szerepel még Flamingo feltűnése, egy női Black Mask, valamint az újraalkotott Poison Ivy és White Rabbit neve is felmerült.