• 830 ezer Switch fogyott az Egyesült Államokban hálaadás hetében
  • Soha nem adtak még el egy hét alatt ennyit a konzolból

November vége a fekete péntekkel és a hálaadással az év végi bevásárlási szezon kezdetét jelenti az Egyesült Államokban (és most már tulajdonképpen a világ minden táján), a Nintendo pedig - családbarát márkaként - hagyományosan erősen szokott teljesíteni ebben az időszakban. Idén azonban még saját magukhoz képest is kiemelkedőt produkáltak, kiderült ugyanis, hogy az ünnepi héten nem kevesebb mint 830 ezer példányt adtak el a Switch-ból, ami új rekord: soha nem fogyott még egy hét alatt ennyi a konzolból. Ezzel összességében 17.5 milliónál tart a masina a régióban, míg világszinten már jóval 40 millió felett.

brutalis-hetet-zart-a-nintendo-es-a-switch-a-tengerentulon.jpg

A játékok is jól teljesítettek a hardver mellett: a nemrég megjelent Pokémon Shield & Sword páros például már 3 millió felett tart az USA-ban. De az olyan örökzöld címek is jól fogytak, mint a Mario Kart 8 Deluxe (összesítésben már 8.5 millió példány), a Super Smash Bros. Ultimate (8 millió), a Super Mario Odyssey (6.5 millió) vagy a New Super Mario Bros. U Deluxe (1.5 millió).

A Switch egyébként az Egyesült Királyságban is jól fogyott a Black Friday alatt - mennyiségben ugyan elmaradt az Xbox One-tól, a bevételeket tekintve azonban már első lett a konzolos versenyfutásban.