A Gran Turismo 6 sajnos nem lett tökéletes játék -- aki több részletre kíváncsi, szerezze be a csütörtökön megjelenő januári PC Gurut, amiben jómagam siránkozom kicsit a játék hiányosságai miatt. Addig is viszont álljon itt egy nem hivatalos, de jó eséllyel valós adat: a Gran Turismo 6 bukott Amerikában, decemberben mindössze 300 ezer darabot adhatott el a Sony.

A Cowen & Company nevű üzleti elemzőcég jelentése szerint a Gran Turismo 6-ból egyszerűen nem fogyhatott több a játék megjelenésének hónapjában (tehát tavaly decemberben), és bár a számítások menete nem nyilvános, a vállalat több lehetséges okot is felsorolt, többek között a novemberi FPS-összecsapást (Call of Duty: Ghosts kontra Battlefield 4), az új konzolok megjelenését, illetve a GTA 5 még mindig pofátlanuk magas eladásait.

A Sony eddig nem adott ki hivatalos üzleti jelentést a Gran Turismo 6-ról, valószínűleg csak valamikor tavasszal, az új üzleti év indulásakor lesz rálátásunk a játék eladásaira. Az mindenesetre biztos, hogy sok rajongó elpártolt a sorozattól a GT5-ös fiaskó után, a premier napján ötödannyi példány ment el a hatodik részből, mint elődjéből annak idején.

Nektek egyébként tetszik a Gran Turismo 6?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!