A lengyel Play PC magazin szemfüles szerkesztői figyeltek fel arra, hogy a Paradise Cityből ismerős Carson Opus és Hunter Cavalry nevére keresztelt járgányok a The Godfather második részében is feltűnnek. A Redwood Shores emberei le sem tagadhatnák, hogy lemásolták a Criterion Games munkáját, bár a modellek kidolgozottsága, mind a kocsik, mind a környezet tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen szembeötlően pofásabb lett az angol fejlesztők játéka.

Hunter CavalryHunter CavalryHunter Cavalry

A stúdiók még nem kommentálták az esetet, de mivel mind két gárda az EA istállójába tartozik, lehetséges, hogy közös megbeszélése alapján készültek el a kópiák, amiket hamarosan mi is kipróbálhatunk, hiszen az EA ma bejelentette: aranylemezre került a bűnözőszimulátor folytatása, így Észak-Amerikában április 7-én, Európában pedig 10-én már biztosan a boltokban lesz!

A folytatásban a keresztapa (a don) posztját töltjük be, és az a feladat vár ránk, hogy egy erős és hatalmas bűzözőhálózatot hozzunk létre. Ebben elsősorban a Don's View lesz as segítségünkre, amivel madártávlatból szemlélhetjük a birodalmunkat, így könnyedén menedzselve a védelmi pénzek beszerzését, de a fontosabb küldetéseknél persze nekünk is harcba kell majd szállnunk. A játékban az ötvenes-hatvanas évek napfényes Kubájába és Miamijébe látogatunk el, de a Nagy Almát is útba ejtjük, hiszen ott is akad egy-két elintézetlen ügyünk.