A Call of Juarez: Bound in Blood a 2006-ban megjelent első rész előzményeit taglalja, melynek során visszatérnek a McCall tesók, hogy rendbe tegyenek többek között egy renegát törzsfőnököt, egy kapzsi mexikói bandát, és egy bosszúszomjas ezredest. A sokszínű küldetéseink során számos érdekes és szemkápráztató helyszínre látogatunk el, de itt ne arra gondoljuk, hogy csak néhány poros városban szolgáltatunk majd igazságot, hiszen egy mexikói romvárost, valamint Georgia meseszép városát is meglátogathatjuk, akár lóháton vagy lovaskocsival, de egy karavánhoz is csatlakozhatunk.

Call of Juarez 2: irány a préri!Call of Juarez 2: irány a préri!Call of Juarez 2: irány a préri!

Ray és Thomas McCall főszereplésével magától értetődően a kooperatív játékmód is megtalálható lesz, amiben két különböző képességű pisztolyhőst irányíthatunk. Egyikük a közelharc nagymestere, míg a másik egy legyet is eltalál a falu másik végéből, de egyéb különleges képességi is vannak a tesóknak, hiszen jól bánnak a lasszóval, a dinamithoz is értenek, valamint egyszerre két fegyvert is kezelhetnek, amik gyakori használatával különböző lövőtechnikákat is elsajátíthatnak.

Az előzményben egy kibővített multiplayer mód is helyet kap, amiben megkapjuk a szokásos team death match és társai vadnyugati verzióját, azonban a Bounty mód kiemelkedik a sorból, ugyanis itt arra megy ki a játék, hogy egy adott játékost a többiek levadásszanak. Ha a menekülő személy megöl valakit, azzal növeli a fejére kitűzött vérdíjat, de ha őt szedik le, a gyilkosa bezsebeli a pénzdíjat, amiből várhatóan a fegyvereit fejlesztheti.

A Call of Juarez: Bound in Blood valamikor idén nyáron fog megjelenni next-gen konzolokra és PC-re.