A harmadik rész már a nem a jó öreg prérin játszódik az 1800-as években, hanem napjainkban, egy modern nagyvárosban, ahol a történetünk egy robbanással kezdődik: a helyi drogkartell merényletet hajt végre az egyik amerikai rendőrségi főhadiszállás ellen, több száz embert megölve, s földig rombolva az épületet.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen támadást csak belső segítséggel tudtak végrehajtani, és valószínű, hogy a kartell emberei valahogyan beszivárogtak az ügynökségek köreibe, szabotálva azok munkáját. A kormánynak ezért drasztikus lépéseket kell tennie: hajtóvadászatot indítanak a kartell tagjai ellen, valóságos háborút kirobbantva. A dolog azonban nem megy olyan könnyen, mint ahogy remélték, így utolsó mentsvárként piszkos zsarukat állítanak a feladatra, akiknek ugyan korábban már meggyűlt a bajuk a törvénnyel, de az utcán szerzett tapasztalataik miatt ők a legalkalmasabbak az elharapódzott szervezett bűnözés felszámolására.

A csapat három főből áll: Kim Evans FBI-ügynök, aki bandák közt nőtt fel, Eddie Guerra, a kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) súlyos játékszenvedélyben szenvedő tagja, s végül a brutális Los Angeles-i nyomozó, Ben McCall, a nagy Ray McCall egyenesági leszármazottja.

A rendőrségi razziákat, autós üldözéseket, beépített megbízatásokat, vallatásokat és még tanúvédelmet is felvonultató, 15 küldetésből felépülő sztorimódot ezúttal már nem csak egyedül, hanem két társunkkal is végigjátszhatjuk, sőt a Ubisoft egy kis meglepetést is ígér a háromfős kooperatív módot illetően, ám erről -- és a játék multiplayer módjáról -- csak egy későbbi időpontban fognak beszélni.