A játékosok nagy részének sosem tetszettek a letölthető tartalmak, az meg különösen, hogy DLC már a kezdetektől a lemezen van, hiszen így olyan érzése van az embernek, mintha pluszba kellene fizetnie azért, amit egyszer már megvett.

Sok fejlesztőnél figyelhettük már meg, hogy egy-egy DLC a lemezen kapott helyett, a módszer legnagyobb használója pedig a Capcom. A legfrissebb játékában, a Street Fighter X Tekkenben is már a korongon van a következő letölthető tartalom, ráadásul elég testes kiegészítőről beszélünk, hiszen új harcosokat hoz, s 20 dollárba kerül majd.

A játékosok természetesen a hír hallatán azonnal felkapták a vizet, s némelyikük a fogyasztóvédelmi hatósághoz hasonló szervezethez, a Better Business Bureau-hoz fordult az üggyel kapcsolatban. A Capcom azonban úgy gondolja, hogy igazából nincs különbség a lemezen található és a digitálisan terjesztett DLC-k között, így nincs is min felháborodni.

„A Street Fighter X Tekken rengeteg, teljesen kész tartalmat kínál a játékosok számára. Figyelembe véve, hogy 38 harcos és számos játékmód érhető el, már az első naptól nagyon jó vételről beszélünk. Azt viszont sajnáljuk, hogy egyes játékosok nem értenek egyet a DLC-k terjesztési módjával, de szerintük így rugalmasabban és hatékonyabban tudjuk támogatni a játékot az élettartama során. A terjesztés módját leszámítva gyakorlatilag nincs különbség a lemezen lévő, majd később feloldott DLC és a letölthető kiegészítők között.”