• A CineEurope-on bemutatott videóból kiderül: Captain Marvel lesz az MCU új arca
  • Vasember és Amerika kapitány sorsa lehet, hogy meg van pecsételve
  • A Captain Marvel és A Hangya és a Darázs is szorosan fog kötődni a Bosszúállók 4-hez

Kevin Feige, a producer, aki a Marvel jelenség színfalai mögött a szálakat húzogatja, bejelentette, hogy a Marvel Moziuniverzum új arca nem más lesz, mint a 2019 márciusában debütáló Captain Marvel című film hősnője, akit Brie Larson alakít. A CineEurope-on bemutatott videó emellett az új szuperhős képességeit és karakterét ismertette meg a nézőkkel, hogy a film bemutatója előtt közelebb hozza őt azokhoz a rajongókhoz, akik nem mozognak olyan otthonosan a képregények világában.

A hír, bármennyire izgalmas, nem kecsegtet sok jóval a Marvel univerzum jelenlegi zászlóvivői számára. A franchise Robert Downey Jr. Vasemberével indult, s az első két fázist ő is vitte a hátán, de Chris Evans Amerika kapitánya (már A Tél katonájával is, de a Polgárháborúval főleg) hamar az univerzum középpontjává és legmeghatározóbb alakjává vált – ezt példázza hangsúlyos fölbukkanása és vezető szerepe a Végtelen háborúban is. A hír kapcsán úgy tűnik, mindketten a háttérbe fognak szorulni az MCU jövőjében, az pedig, hogy korábban az a szóbeszéd járt, hogy mind RDJ, mind pedig Evans búcsút mondanak szuperhős alteregóiknak, előrevetíthet valamit a Bosszúállók 4 beli sorsukról.

cptmarvel.jpg

A Captain Marvel a hírek szerint a ’90-es években fog játszódni, de a Végtelen háború és a Bosszúállók 4 forgatókönyvírói, Christopher Marcus és Stephen McFeely megerősítették, hogy szorosan fog kötődni a következő Bosszúállók film eseményeihez, akárcsak a közelgő A Hangya és a Darázs. A filmben visszatér Lee Pace Ronanként, fölbukkan Samuel L. Jackson, a Clark Gregg alakította Coulson ügynök, valamint Jude Law, mint Mar-Vell.