A MercurySteam csapatának sikerült az, ami korábban senki másnak nem, harmadik dimenzióba ültetni a legendás Castlevania-sorozatot, s nem is akárhogyan, hiszen a korábbi próbálkozások után egy valóban remek akciójátékot kapunk, kis God of War mellékízzel.

Az első Castlevania: Lords of Shadow -- mely hamarosan PC-re is megjelenik -- szép sikereket ért el, így nem is volt kérdéses, hogy jöjjön-e a multiplatform folytatás, s jó eséllyel ez is hasonlóan eredményes lesz, ezzel utat nyitva egy esetleges harmadik rész számára. Ezt azonban nem a MercurySteam fogja elkészíteni, ők ugyanis egy teljesen új szellemi tulajdonnal jelentkeznek, mintsem egy újabb folytatással.

A hírt a stúdió vezetője, Dave Cox hozta el, aki a Comic-Con ejtette meg eme bejelentést, s egyúttal elmondta azt is, hogy saját döntésből válnak el az útjaik a Castlevania-sorozattal. Cox úgy fogalmazott, hogy a csapatával az eddigi három játék alatt már mindent elmondott, amit szeretett volna, s szerinte nincs annál rosszabb, mint ha valaki tovább beszél, mikor már nincs mit mondania.

A MercurySteam Castlevania-játékok során szerzett tapasztalatait a következő, egyelőre titkos játékának fejlesztése során fogja felhasználni, míg a Castlevania-sorozatot egy másik, most még ismeretlen csapat veszi át -- még kérdéses, hogy mikor jöhet a folytatás, s az sem biztos, hogy egy újabb Lords of Shadow készül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Castlevania: Lords of Shadow 2 -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: Nem ismert