A Castlevania-széria mindig is jó messzire elkerülte a személyi számítógépeket, ez a helyzet azonban megváltozott a modern, harmadik dimenzióba helyezett játékokkal: előbb megtudtuk, hogy a második rész közkívánatra kap egy PC-s átiratot, most pedig már duplán örülhetünk, ugyanis az első rész is ellátogat a szeretett platformunkra.

A Konami bejelentette a Castlevania: Lords of Shadow: Ultimate Edition érkezését, mely az eredeti, 2010-ben megjelent játék felturbózott változata. A változások között a legszembetűnőbb az, hogy amíg konzolon csak alacsonyabb felbontásban futhatott a Belmont család sarjának kalandja, addig itt már semmi akadálya annak, hogy a Full HD felbontás örömeit élvezhessük akár 60 fps mellett -- persze ehhez kell is a gép, elvégre egy még most is nagyon szép, részletes játékkal állunk szemben, ami csak úgy zabálja az erőforrásokat.

A másik fontos dolog, amit ki kell emelni az átirattal kapcsolatban az az, hogy tartalmazza mindegyik letölthető tartalmat. Ez itt két bővítményt jelent, melyek egy kicsit tovább görgetik az egyébként sem rövid történetet, melyben Gabriel Belmont igyekszik leszámolni az árnyak uraival, hogy ezáltal feltámaszthassa a halott feleségét. Az utunk gyönyörű gótikus várak és veszélyekkel teli erdőkön keresztül vezet minket -- rengeteg, az ostorunkat alaposan megtornáztató harcra, illetve bőséges mennyiségű platformszekcióra kell számítania annak, aki vállalkozik a legendás God Mask megszerzésére.

A Castlevania: Lords of Shadow: Ultimate Edition letölthető formában augusztus 27-én jelenik meg a Steamen, ám akik nem szeretik a digitális kiadásokat, azoknak sem kell csüggedniük, ugyanis három nappal később, azaz augusztus 30-án a hagyományos dobozos verzió is kapható lesz.

Castlevania: Lords of Shadow -- Megjelenés: 2013. augusztus 27. -- Gépigény: nem ismert