• A Chernobylite már készül
  • PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra készül
  • A fejlesztők a közöség segítségét kérik a fejlesztéshez

Már jó néhányszor láthattuk a monitorokon Csernobilt és Pripjaty-ot, a két várost, ahol az 1957-es majaki katasztrófa után az emberek másodszor tapasztalhatták meg, hogy mit jelent egy nukleáris katasztrófa. A S.T.A.L.K.E.R. sorozat először vezette be a játékosokat arra a területre, ami a mai napig lezárt területnek számít, viszont pont emiatt lett népszerű a fejlesztők és a játékosok között. A Farm 51-nek köszönhetően hamarosan újra bejuthatunk a Zónába, hiszen már készítik a Chernobylite címet viselő programot, ami egy túlélő-horror lesz, és idén ősszel jelenik meg, legalábbis az ígéretek szerint.

"A játék bejelentése óta tonnányi kommentet és visszajelzést kaptunk és ezekből csak egy következtetést tudunk levonni. Olyan élethűvé kell tennünk Csernobilt és Pripjatyot, amennyire csak lehetséges. Ezr meg is fogjuk tenni. Ez viszont azt jelenti, hogy a játék sokkal nagyobb lesz annál, mint amilyennek eredetileg terveztük, így a közösség segítségét kell kérnünk. Ez egy veszélyes és nehéz feladat, hiszen vissza kell mennünk a Zónába, hogy még több épületet és objektumot szkennelhessünk be."

chernobylite-screen-2.jpg

Igen, ez a Chernobylite különlegessége, hogy a a fejlesztők Csernobil és Pripjaty pontos mását jelenítik meg a játékukban. Szabad felfedezés, kihívással teli harc, tárgykészítés, nem líneáris történetvezetés, ezt fogja adni a Chernobylite, aminek a Kickstarter kampánya heteken belül elkezdődik, és amit a Farm 51 már öt éve fejleszt. A játékhoz most megjelent egy rövid videó, ami nem sokat mutat meg, de legalább hangulatos.