• Február 14-én jelenik meg a Civilization 6: Gathering Storm
  • Számos új funkcióval bír majd
  • Egyebek mellett a természeti katasztrófákkal
  • És persze a magyarokkal

Bár számunka a Civilization 6: Gathering Storm fő attrakciója Magyarország lesz, azért sok más újdonsággal is szolgál majd a kiegészítő. Például a világ sokkal aktívabb lesz, vagyis Természetanya is veszélyt hoz civilizációnk fejére vulkánkitörések, homokviharok, hurrikánok, hóviharok és tornádók képében.

A folyók áradásával is számolnunk kell ezután, ami komoly károkat tehet városainkban, ha nem védekezünk ellene. Ugyanakkor van előnye, hiszen ilyenkor a talaj termékenyebbé válik. És ha ez nem lenne elég, ahogy fejlődik a civilizáció, úgy kerül terítékre a globális felmelegedés kérdése. Ez természetesen, akárcsak a valóságban, megnöveli az óceánok szintjét és meghülyíti az időjárást.

Városainkat változatosabb módon láthatjuk majd el energiával, egyebek mellett építhetünk napkollektorokat, szélerőműveket és persze atomreaktort is, ám ez utóbbinál fennáll annak a veszélye, hogy felrobban, ami kellemetlen.

Mindezek mellett a világbékére szintén koncentrálhatunk majd, így rendezhetünk konferenciákat, tehetünk diplomáciai szívességeket. A fentiek elleni védekezésben, elhárításában vagy elősegítésében pedig komoly szerepet kapnak a XXI. századi új technológiák.