Pár napja számoltunk be arról, hogy február 14-én jelenik meg a Civilization 6 második kiegészítője, a Gathering Storm, amiben nyolc új civilizációt kapunk kilenc új vezetővel. Ma a 2K és a Firaxis Games bejelentette, hogy ezek egyike Mátyás király. Az 1458 és 1490 között uralkodott király vezetésével a játékban Magyarország a gyors terjeszkedésre kihegyezett civilizáció lesz.

civilization-6-gathering-storm-hungarian.jpg

Magyarország természetesen egyedi képességet is kap, ennek neve: a Duna gyöngye. Ezen képesség birtokában a folyóparton található kerületek és épületek gyorsabban épülnek fel. Ezt kihasználva a riválisokkal szemben könnyű előny szerezhető a terjeszkedés terén.

Hazánk egyedi épülete a Termálfürdő lesz, amit az állatkertet váltja le, és elégedettséget és termelést biztosít a hatótávolságába eső városközpontoknak. Ha geotermikus hasadék található a város határain belül, turizmust és további elégedettséget generál.

Egyedi egységünk mi sem lehetne más, mint a huszár. Az iparosodás kori könnyűlovas egység minden aktív szövetség után csatabónuszt kap.

De elég is hazánkról, jöjjön Mátyás, az igazságos király egyedi képessége, ami nem más, mint a Hollókirály. A besorozott egységek lépést és csataerőt kapnak, továbbfejlesztésük pedig sem aranyat, sem erőforrást nem igényel. A városállamokból besorozott egységek két követet is adnak az adott városállamból. A Hollókirály képesség egy egyedi egységet, a Fekete sereget, egy könnyűlovas egységet is biztosít, amely minden a mellette található besorozott egység után további erőt biztosít.