• 2018. február 8-án jelenik meg a Sid Meier’s Civilization 6: Rise and Fall
  • A kiegészítőben rengeteg újdonság lesz
  • A régi elemeket is továbbgondolták és kiegészítették
  • Sid Meier's Civilization 6 teszt

A 2K és a Firaxis Games ma jelentette be a Sid Meier’s Civilization 6 új kiegészítőjét, a Rise and Fall-t, ami 2018. február 8-án kerül a boltok polcaira. A program teljesen új lehetőségeket, stratégiákat és kihívásokat kínál a játékosoknak, hogy átvezessék civilizációjukat a különböző korszakokon.

A kiegészítőben bemutatkoznak a Nagy Korszakok, az új város hűségrendszer és a Kormányzók, miközben kiterjeszti a már ismert Diplomácia és Kormány rendszert. Emellett kilenc új vezetővel és nyolc új civilizációval, számos új egységgel, kerülettel, látványossággal, épülettel és sok mással bővíti a játékot.

Ahogy a Rise and Fallban a civilizációd hanyatlik és felemelkedik, valamint eléred a Történelmi Pillanat mérföldköveket, megtapasztalhatod a Sötét Kort és az Aranykort, melyek különböző kihívásokat és bónuszokat biztosítanak játékbeli teljesítményedtől függően.

A városok mostantól különálló Hűség szinttel rendelkeznek a vezetés felé, ami ha túl alacsonyra esik, szembesülnünk kell a következményeivel – visszaesett termeléssel, lázadásokkal és annak kockázatával, hogy városainkat átveszi egy másik civilizáció, vagy kiharcolja saját függetlenségét.

A kiegészítőben felfogadhatunk, kinevezhetünk vagy kifejleszthetünk hatalommal bíró karaktereket egyedi bónuszokkal és előléptetési fával, amivel saját kényünk-kedvünk szerint szabhatjuk testre városainkat és megerősíthetjük azok Hűségét. Sokat segít majd ebben a feljavított szövetség rendszer is, ami lehetővé teszi, hogy különböző típusú szövetségeket kössünk, és idővel bónuszokat szerezzünk. Ám amikor egy civilizáció túl erőssé válik, más civilizációk szövetségre léphetnek az új fenyegetés ellen jutalmakért vagy büntetésekért a Vészhelyzet végén.

A Rise and Fallban kilenc új vezető és nyolc új civilizáció is bemutatkozik, ezek mindegyike egyedi bónuszokat és játékmenetet, valamint összesen nyolc egyedi egységet, két épületet, négy egyedi fejlődést és két sajátos kerületet biztosít. Továbbá nyolc új látványosság, hét természeti csoda, négy új egység, két új mezőfejlesztés, két új kerület, tizennégy új épület és három új alapanya erőforrás.

További újdonság még, hogy a Kormány rendszer új Rendelkezésekkel és további javításokkal lett továbbfejlesztve, s ha esetleg a civilizációnk múltja érdekelne minket, akkor bármikor áttekinthetjük azt az új Idővonal funkcióval.