CliffyB, a JazzJack Rabbit és a Gears of War sorozatok atyja Redditen válaszolt rajongói kérdéseire, mikor is egyikük nekiszegezte a kérdést, hogy milyen lenne az Unreal, ha ma készülne el. Cliff meglepően nyilatkozott: állítja, a projekt afféle álom a számára, melyre nagy hatást gyakorolt a Bethesda-féle Skyrim.

CliffyB Unreal remake-ről álmodik

"Hatalmas Bethesda-rajongó lettem mostanra (a Skyrim az egész életem megrengette), így egy ideje nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy milyen lenne, ha az Unreal reboot »Sci-Firim«-es lenne. Persze, lenne benne lövöldözés, de a felfedezés már szinte fontosabb lenne benne. Képzeljétek el az első rész okozta merengést (a kastélyok, a barlangok és a lezuhant űrhajók lehetnének a dungeonök) egy erős PC-n, olyan grafikai színvonalon, amilyet még sosem láttatok azelőtt valós időben mozogni."

Cliff az UT-ról is szólt egy keveset. Elmondta, hogy egy online shooterhez folytatást készíteni bonyolult feladat, mert ha valami olyat változtatsz meg a receptben, amit a rajongók szerettek, akkor elfordulnak a sorozattól.

Az Epic hivatalos álláspontja egyébként az, hogy az Unrealt még hagyják pihenni. Hogy mikor várható új rész az utoljára 2007-ben frissült franchise-ból, egyelőre rejtély.