Idén megjelenik a Close to the Sun, egy Bioshockhoz hasonló, vagyis art deco környezetben játszódó, horror-kaland játék, amiben a főszereplő ellenfelének szerepét a híres feltaláló, Nikola Tesla kapta, aki zsenijéhez mérten bizony meg fogja keseríteni a játékos dolgát. A fejlesztők eredetileg az Unity motort használták a Close to the Sun megalkotásához, aztán megkapták az Unreal Engine 4-et az Epic-től, most pedig az Epic Store is megkapta magát a Close to the Sunt: bejelentették, hogy Epic Game Store-exkluzív lesz az idén megjelenő játék.

Erről így nyilatkoztak a fejlesztők:

"A kapcsolatunk az Epic-kel és az a döntés, hogy használhatjuk az Unreal Engine 4-et fantasztikus lehetőségeket nyitott meg előttünk, nagyobb kreatív szabadságot és a játékaink minőségének megkettőzését" - közölte Carlo Ivo Alimo Bianchi, a Storm in a Teacup vezetője. "Az Epic Game Store exkluzivitás egy tökéletes lépés, és a Wired Productions-szel és az Epic Games-szel való kapcsolat segíti majd a Close to the Sunt, illetve minket is, hogy megfeleljünk a kitűzött céljainknak."

close-to-the-sun-nagy.jpg

A Close to the Sun egy alternatív 19. században játszódik: Nikola Tesla egy hatalmas hajót épít, hogy a világ tudósai szabadon kutathassanak a béke érdekében. A hajón azonban katasztrófa történik, am miatt Tesla mindent lezár és senkit nem enged távozni...