• Végre hivatalosan bejelentették a Bandai Namco új projektjének gyümölcsét.
  • A bejelentés előtt is érkeztek információk a játékról.
  • Ez egy vámpíros szerepjáték lesz.
  • A játék Code Vein címet kapta.
  • 2018-ban jön konzolokra.

A Dark Souls véget ért, de a játék kiadója, a Bandai Namco nem felejtette el azokat a játékmechanikai elemeket, amik sikeressé tették a szériát. A Code Vein sokban hasonlítani fog az előbb említett szériára. Ez egy dungeonok felfedezésére épülő, akcióban bővelkedő RPG lesz. A God Eater fejlesztői dolgoznak rajta. A program a posztapokaliptikus jövőben játszódik, és egy Revenantot kell irányítanunk. Egy, a civilizáció romjain fennmaradt Vein nevű társadalom tagjai vagyunk.

A Revenantok rendkívül erős képességeket birtokló vámpírok, akik elvesztették a legtöbb emléküket. Vérre van szükségük, hogy ne változzanak Elveszetté (Lost), így érdemes lesz az ellenségek vérét rendszeresen lecsapolni. Egy, a játék által irányított társ is veled tarthat. A harcrendszer a közelharcra épül, így a kardok szerelmesei valószínűleg élvezni fogják a csatákat. Eddig nagyjából a játék 30%-a készült el, így a megjelenés sem most lesz: a játék kiadásának időpontja 2018-ra fog esni.

A játék alatt az Unreal Engine 4 fut, tehát valószínűleg a grafika sem lesz rossz, persze csak akkor, ha képesek leszünk megszokni a játék egyedi, nem éppen európai ízlésre szabott látványvilágát. Hatalmas területet járhatunk majd be. Otthoni konzolokra fog megjelenni (ez valószínűleg a PlayStation 4 és Xbox One masinákat jelenti, valamint azoknak az erősebb változatait), PC-s verzióról eddig még nem esett szó.

A játék gonosz ellenfelektől és főgonoszoktól hemzsegő, misztikus katasztrófában összeomlott világban fog játszódni, szóval lesz majd mit irtani a kalandozásinak során. A hatalmukért a vér iránti szomjúság gyötrelmeivel és az emlékeikkel fizető Revenantok, akik a Vein tárasadalom tagjai, most a túlélésért küzdenek.

A Revenant karakterünk a Blood Veils képességével tudja megszabadítani a ellenfeleit a vérüktől, így fokozva a további adottságait. Meggyengíthetjük az ellenségeinket, megnövelhetjük a saját erőnket, és különböző támadások új formáit sajátíthatjuk el. A rengeteg fajta fegyver és a karakterek képességeinek összehangolásával a játékosok alkalmazkodhatnak az eltérő csatákhoz, valamint egyedi stílusban játszhatnak majd. Sok kép érkezett a játékról:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!