Egy bizonyos Lenwood Hamilton beperelte a Gears of War alkotóit, mert szerinte ellopták az ötletét, a kinézetét és – ha álltok, most üljetek le! – a hangját, és mindezt felhasználták Cole Train karakteréhez. Bezony! Hősünk odáig elment, hogy állítólag törvényszéki szakértővel vizsgáltatta be Cole hangját, ami az eredmény szerint megkülönböztethetetlen.

cole-train-lenwood-hamilton.jpg

Lenwood Hamilton és Cole Train, mint két tojás.

Amúgy a történet onnan indult, hogy Hamilton ismerte a Traint megszólaltató Lester Speight-et még a birkózó időkből (mindketten eme sportot űzték hivatásszerűen), és Hamilton akkor mesélt Speight-nek egy videojáték karakterről. Nos, az Epic vagy a Microsoft (a jelentésből nem igazán derül ki, melyiket perelte be) ezt az ötletet lopta el, illetve ugye róla is mintázták Traint és csodálatos módon Speight is az ő hangján szólalt meg.

Hogy miért csak most jutott eszébe pereskedni egy olyan karakterrel kapcsolatban, ami lassan tíz éve a videojátékok piacán van? Mert a fia egyik barátja csak 2016-ban mutatta meg neki a Gears of Wart, de ekkor azonnal feltűnt neki, hogy a figura bőrszíne ugyanolyan, mint az övé, és hasonló sapkát valamint karkötőt visel, sőt, még az arany elülső fogát is megkapta Train.

Nos, így áll a helyzet, Hamilton perli a Gears of War készítőit, bár valószínűleg feleslegesen, hiszen nem is olyan régen Lindsay Lohan és Karen Gravano elvesztette egy ugyanilyen pert a Rockstarral és a Take-Two-val szemben.

lester-speight.jpg

Cole Train megszólaltatója, Lester Speight.