A rajongók többsége már átélt egy kisebb szívrohamot, amikor kiderült, hogy a BioWare székházában készülő Command & Conquer: Generals 2 már csak Command & Conquer, és egy free-to-play MMORTS lett belőle, sztori és kampány nélkül, de a Generals 2 beígért tartalmával. Bár a kedélyek azóta lenyugodtak, sajnos most kiderült, hogy nem csak az egyjátékos tartalomnak kell búcsút intenünk, de a zseniális Global Liberation Army nevű frakciónak is, mely már a 2003-as Generals megjelenésekor is kiverte a biztosítékot. Ha valaki nem tudná, közel-keleti terroristákról van szó, akik a sztereotípiák teljes arzenálját felvonultatják -- némi biológiai hadviseléssel megfejelve.

Tim Morten fejlesztési főnök a Polygonnak adott interjúja során elmondta, hogy a GLA eredetileg része volt a koncepciónak, de túl sokakat felháborított volna, így végül kivették a játékból. Hogy kikkel helyettesítik, ha egyáltalán, nos, erről nem esett szó, de egy biztos: a politikai korrektség jegyében egy eredeti és igen vicces oldal távozott a Command & Conquer univerzumából. A játék egyébként ezen túl elég jónak ígérkezik, és a Frostbite grafikusmotor legújabb változatát használja. Az alant látható kép még az eredeti Generals 2-nek állít emléket -- reméljük, egyszer valahogy a kezünk közé kerül.

Command & Conquer -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert

Friss: A BioWare tisztázta a dolgot, a GLA benne lesz a játékban, csak épp már nem a Közel-Keletre koncentrál, hanem egy világméretű szervezet lesz, amiben arab származású tagokon túl mindenféle ország népei képviseltetik magukat. Hogy ez mennyire hat majd a játéknak, elválik -- mi mindenesetre reméljük, látunk még cipő nélkül rohangáló rabszolgákat.