• A Conan Exiles megmentette a Funcomot a csődtől
  • A csapat rengeteg frissítést tervez az elkövetkezendő egy évre
  • Hat ezek közül kifejezetten nagy lesz
  • Egy évnél tovább nem akarják Early Accessben tartani a Conan Exile-t

Joel Bylos, a Conan Exiles kreatív direktora a GDC-n árulta el, hogy a Funcom léte szó szerint egy hajszálon függött már, amikor a Conan Exile bekerült az Early Accessbe. Sokat tanakodtak azon, hogyan húzhatják ki magukat a kulimázból, még a SteamSpy-t is segítségül hívták, hogy megnézzék, hogyan fogynak a játékok. Végül a Steamre esett a választásuk, és szerencséjükre úgy tűnik, ez kifizetődő volt – a Conan Exile-ból az első 28 nap alatt 480 000 példány talált gazdára.

Az már más kérdés, hogy a játék hemzseg a bugoktól és a megítélése finoman szólva is vegyes, de ezen meg a Funcom igyekszik változtatni. A folyamatos bugirtás mellett már januárban bejelentettek egy sor újdonságot, amit az elkövetkezendő egy évben (ennyi ideig szeretnék Early Accessben tartani a játékot) szeretnének hozzácsapni a programhoz. Most pedig hat komolyabb frissítéséről is lehullott a lepel.

Jönnek majd az ostromfegyverek, amikkel riválisaink falvait támadhatjuk meg, és lőszerként még akár elesett ellenfeleinket és bajtársainkat is bevethetjük. Ezen fegyverek egyik lesz a trébuchet, azaz az ellensúlyos hajítógép.  Ezzel szemben a Purge inkább a védekezésről fog szólni, nem a támadásról, ugyanis ez afféle NPC-kből álló horda, amely elözönli a világot és rátámad a játékosokra. Úgyhogy kénytelenek leszünk megvédeni városunkat, vagy alternatívaként ráuszítani a hordát más játékosok városára. Sőt, akár ellentámadást is indíthatunk majd.

A frissítések egyike hátasokkal bővíti ki a játékot. Ló, teve, orrszarvú vagy éppen elefánt, mindegy, mindenféle jószágot befoghatunk és megszelídíthetünk, vagy éppen ellophatunk eredeti tulajdonosától. Természetesen a megszelídítés nem fog csettintésre működni, a nagyobb jószágokhoz akár több ember együttműködésére is szükség lehet.

A sötét varázslatok szintén bekerülnek majd a játékba, amivel démonokat idézhetünk, vagy éppen holtakból kreálhatunk csontvázsereget. Egy másik update a városok rendszerét bővíti majd ki, így mi lehetünk az urai az őrségnek, az őrjáratoknak, a kereskedelemnek, meg mindennek, amit érdemes irányítani egy településen. Természetesen az építkezéseket is felügyelhetjük, hogy az elképzeléseinknek megfelelően épüljön fel a város, és még a lakókra is lesz befolyásunk.

Végül új területek is érkeznek, új lényekkel, páncélokkal, vallásokkal és saját időjárási rendszerrel. Ezek főleg erdős és zord hegyvidékes területek lesznek, így nem kell ráunnunk a sivatagra, bármikor elzarándokolhatunk más, szebb vidékekre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!