A múlt héten számoltunk be arról, hogy megbundázták az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com között 2014 augusztusában rendezett Counter-Strike: Global Offensive meccset. Az érintett játékosok az előre ismert eredmény tükrében alternatív profilokról nagy tétben fogadtak, s körülbelül 10 ezer dolláros nyereménnyel távoztak. A bundázás biztos tény, ezt több bizonyíték és vallomás is alátámasztja -- most pedig a Valve is bevonta magát az ügybe.

A cég a hivatalos Counter-Strike: Global Offensive blogon közölte: átvizsgálták a szóban forgó játékosok aktivitását és a hozzájuk köthető profilokat, és megerősíthetik, hogy a korábban felszínre került állítások helytállóak voltak, valóban volt bundázás, emiatt pedig hét egyént kitiltanak minden, a Valve által szponzorált bajnokságról, de magát a játékot továbbra is használhatják. A kitiltott játékosok a következők:

  • Duc “cud” Pham
  • Derek “dboorn” Boorn
  • Casey Foster
  • Sam “Dazed” Marine
  • Braxton “swag” Pierce
  • Keven “AZK” Larivière
  • Joshua “Steel” Nissan

A Valve felhívta minden profi játékos, csapat és csapatmenedzser figyelmét, hogy semmilyen körülmények között ne fogadjanak tétmeccsekre, kerüljenek kapcsolatban szerencsejátékosokkal, vagy adjanak információt a meccsekről. Elmondták: a játékosok, mikor milliók előtt játszanak, ezt a sportágat képviselik, a Counter-Strike: Global Offensive pedig akkor maradhat erős, ha a közösség becsületes.

A kitiltással kapcsolatban az ESL is megszólalt, amely jelezte, hogy tiszteletben tartják a Valve döntését, és ők sem engedik a saját rendezvényeik közelébe az érintetteket. A kitiltás az ESL részéről egy évre szól, de fenntartják a jogot, hogy ezt korlátlan időre meghosszabbítsák, illetve arra kérik a többi rendezvény szervezőjét, hogy ők se adjanak teret a bundázóknak, ezzel példát statuálva, mutatva, hogy nem tűrik az ilyenfajta viselkedést.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!