Megállíthatatlanul robog előre a Counter-Strike gépezet: a skinek bevezetése óta szárnyaló, a maga napi 100 ezer felhasználójával mostanra már a Steam második legaktívabb játékának számító céllövölde megkapta idei első, nagyobb közösségi eseményét.

CS GO Phoenix

Az eddigi két Operation hagyományait követő Operation Phoenix lényege, hogy a rajongók által kreált pályákat emeli félhivatalos státuszba. A június 4-ig tartó hadművelet alatt ezúttal nyolc térkép kapott dedikáltszerver-támogatást, Casual, Competitive és Deatmatch módban. A 2 euróba kerülő Phoenix belépő megvásárlása természetesen most sem kizárólagosan egy játékos számára nyitja meg a kapukat: a pass birtokosa ingyen és bérmentve viheti magával a barátait a Phoenix-térképekre, és persze ezúttal is megnyílik egy több szinten fejleszthető, minden statisztikát elkönyvelő Challenge-érme a számára.

CS GO Phoenix

Pályából ezúttal kereken nyolc van, és egyik sem teljesen új: vagy szerepeltek már egy korábbi Operationben, vagy már régóta elérhetők a Workshop kínálatában (sőt, a Thunder már a CS 1.1-ben is benne volt!), bár a legtöbbet azóta kicsinosították, sőt, akad olyan is, aminek a felépítésébe is belenyúltak. A térképek sorrendje, szabályrendszerre bontva:

Defuse:

  • Cache
  • Seaside
  • Ali
  • Favela

VIP:

  • Motel
  • Downtown
  • Thunder
  • Agency

A Phoenix-hadművelet természetesen saját ládával is rendelkezik: a meccsek végén zajló díjosztás során, véletlenszerű eséllyel kipotyogó Operation Phoenix Case kereken 13 skint tartalmaz. Ez a ládatípus kizárólag a Phoenix Passal rendelkezők számára érhető el: a pórnép csak a piactéren vásárolhatja meg.

CS GO Phoenix

A Global Offensive életében nem ez az első nagyobb, 2014-es frissítés: 12-én megérkezett a CS-család első automata pisztolya, a CZ72, ezzel párhuzamosan bevezetésre került a CSGO Weapon Case 3, és a hozzá csapott javítás sokak számára szentségtörést is hozott: rendesen megdizájnolt, a modern FPS-eket idéző megvalósítású távcsövet kapott az Aug és az SG553, lecserélve az eddigi fapados, de több mint egy évtizede szolgáló zoomolást.