Ha nem is mindenki, de bizonyára sokan felkapják a fejüket a Cowboy Bebop cím hallatán, ami nem is csoda, hiszen egy tényleg zseniális sorozatról beszélünk.

2071-et írunk, az emberek elhagyták az ökológiai katasztrófa sújtotta Földet, és belakták a galaxist. Természetesen a hirtelen változásoknak negatív hatásai is vannak: a bűnözés hihetetlen mértékben elharapózik, a rendőrség már kevés ahhoz, hogy fenntartsa a rendet.

Így válik jövedelmező foglalkozássá a fejvadászat; az egymással rivalizáló, magukat cowboyoknak nevező önkéntes rendfenntartók néhány balszerencsés tagjának kalandjait követhetjük nyomon a sorozatban, akik a lehető legfurább helyzetekbe kerülnek a Bebop névre keresztelt rozoga űrhajójukkal. A legénység áll tehát egy bunkó harcművészből, aki nem mellesleg a Vörös szindikátus tagja (Spike), egy kiégett zsaruból (Jet), egy emlékezetkiesésben szenvedő tolvaj hölgyeményből (Fay), egy kissé őrült hacker-zseniből (Edward) és intelligens kutyájából (Ein). Természetesen róluk egyre többet tudunk meg a történet előrehaladtával, közben pedig zajlik az élet. Eme zseniális sorozat rendezője Vatanabe Sinicsiró, írója Nobumoto Kejko, de érdemes megemlíteni a zeneszerzőt is: ő Kanno Jóko kisasszony, akinek szintén sokat köszönhet a sorozat.

Cowboy Bebop mozifilm: drága lenne

Balról Jet bácsi, Spike, Fay, Edward és Ein.


Nemrég kiderült, hogy készülget az anime élőszereplős változata; van aki epekedve várja, mit hoznak ki belőle, van aki pesszimista és a pokolba kívánja a készítőket -- nem is csoda, hiszen irtózatos adaptációra már volt példa (lásd például a Dragon Ballt...). Valamivel ezek után megtudtuk, hogy Spike szerepét valószínűleg Keanu Reeves fogja játszani, ez már önmagában is egy jó pont, hiszen Keanu eléggé atletikus alkat ahhoz, hogy utánozni tudja a fejvadász lazább mozdulatait, már csak egy jó frizura kell... Azonban a legfrissebb hírek nem ilyen rózsásak, hiszen a forgatókönyvíró, Peter Craig most túllőtt a célon és tény, hogy a rendező számára a sorozathoz hasonlóan briliáns forgatókönyvet sikerült összeraknia, de sajnos a leírtak megfilmesítése igencsak drága mulatság lenne: félmilliárd dollár, ez pedig kockázatos befektetés lenne. Így aztán talán soha nem tudjuk már meg, mi lett volna belőle, de aggodalomra semmi ok, maximum egy-két Michael Bay-féle jelenetből maradunk majd ki -- legalábbis reméljük...

Cowboy Bebop mozifilm: drága lenne   Cowboy Bebop mozifilm: drága lenne   Cowboy Bebop mozifilm: drága lenne